Σάββατο, 20 Απριλίου,2024

ΑρχικήΣάν ΣήμεραΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 6 Φεβρουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 6 Φεβρουαρίου



6 Φεβρουαρίου 2021

Σαν σήμερα

1778….Υπογράφεται η Συνθήκη του Παρισίου, με την οποία η Γαλλία αναγνωρίζει επισήμως τις ΗΠΑ.

1825…. Καταδικάζεται και φυλακίζεται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ως ηγέτης της αντικυβερνητικής παράταξης, μεσούσης της Ελληνικής Επανάστασης.

1900…. Ιδρύεται το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

1911…. Η Ρολς Ρόυς υιοθετεί το “Spirit of Ecstasy”, το κόσμημα με τα ασημένια φτερά, που κοσμεί το καπό των πολυτελέστατων αυτοκινήτων της, αποτελώντας το σύμβολο της.

1922…. Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Ελεύθερο Βήμα» (σήμερα «Το Βήμα»), που πρόσκειται στο κόμμα των Φιλελευθέρων. Μεταξύ των ιδρυτών της, ο Δημήτριος Λαμπράκης.

1958…. 23 νεκροί, μεταξύ των οποίων 8 ποδοσφαιριστές και 3 παράγοντες της αποστολής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι ο τραγικός απολογισμός, όταν το αεροπλάνο, που μεταφέρει την ομάδα από το Βελιγράδι, μετά τον αγώνα εναντίον του Ερυθρού Αστέρα, επιχειρεί αναγκαστική προσγείωση στο χιονισμένο Μόναχο.

1971…. Ο αστροναύτης Άλαν Σέπαρντ πατά το πόδι του στη Σελήνη και… παίζει γκολφ!

1979…. Οι πρώτες 270 γυναίκες στον Ελληνικό Στρατό ξεκινούν τη βασική τους εκπαίδευση.

1982…. Καταργούνται οι ποδιές για τις μαθήτριες στα ελληνικά σχολεία.

1989…. Σημειώνεται το τελευταίο θανάσιμο συμβάν στο Τείχος του Βερολίνου. Ο Κρις Γκέφροϋ, ο τελευταίος Ανατολικογερμανός που επιχειρεί να περάσει το Τείχος, πέφτει νεκρός από πυροβολισμούς συνοριακών φρουρών.

Σαν σήμερα το 1911 γεννήθηκε ο Ρόναλντ Ρίγκαν, ηθοποιός και 40ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ το 1793 πέθανε ο Κάρλο Γκολντόνι, ιταλός θεατρικός συγγραφέας, ίσως η σημαντικότερη φυσιογνωμία της Κομέντια ντελ Άρτε.

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ