Σάββατο, 27 Απριλίου,2024
ΑρχικήΕπιστήμη και τεχνολογίαΠετυχημένη δοκιμή του νέου σούπερ πυραύλου της NASA

Πετυχημένη δοκιμή του νέου σούπερ πυραύλου της NASA



 

Μια από τις εντυπωσιακές εικόνες κατά την διάρκεια της δοκιμής του νέου σούπερ πυραύλου SLS της NASA

 

 

 

 

Για να μπορέσει ο άνθρωπος να ταξιδέψει ακόμη πιο μακριά στο Διάστημα από εκεί που έχει φτάσει μέχρι σήμερα αλλά και για να αυξηθεί η δυνατότητα μεταφοράς φορτίων μακριά από την Γη χρειάζονται νέοι, μεγαλύτεροι και πιο ισχυροί πύραυλοι που θα μεταφέρουν διαστημόπλοια και αντικείμενα έξω από την Γη.

Η Space X, η διαστημική εταιρεία του Αμερικανού μεγιστάνα Ελον Μασκ, ξεκίνησε πρώτη αυτή την προσπάθεια με στόχο την δημιουργία ενός σούπερ πυραύλου που εκτός των άλλων θα μεταφέρει ανθρώπους στον Άρη. Από κοντά ακολουθεί και η NASA η οποία κατασκευάζει τον δικό της νέο μεγάλο πύραυλο, τον Space Launch System (SLS). O νέος πύραυλος θα χρησιμοποιηθεί στην μεταφορά των επανδρωμένων αποστολών στην Σελήνη που σχεδιάζει να κάνει η αμερικανική υπηρεσία.

Το πρόγραμμα Artemis είναι ένα πολυσύνθετο πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου θα γίνουν αρκετές επανδρωμένες αποστολές στον φυσικό μας δορυφόρο ενώ παράλληλα έχει αποφασισθεί η κατασκευή ενός μεγάλου διαστημικού σταθμού που θα τεθεί σε τροχιά γύρω από την Σελήνη και θα λειτουργεί υποστηρικτικά στους αστροναύτες που θα βρίσκονται πάνω στην Σελήνη.

Η NASA πραγματοποίησε μια κρίσιμη δοκιμή του πυραύλου η οποία ήταν απόλυτα πετυχημένη. Οι τέσσερις πανίσχυρες μηχανές του SLS λειτούργησαν χωρίς κανένα πρόβλημα για οκτώ λεπτά δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό το οποίο αποτυπώθηκε σε φωτογραφίες και βίντεο.

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ