Παρασκευή, 26 Απριλίου,2024
ΑρχικήΕπιστήμη και τεχνολογίαΠερικάρπιο που θα συνοδεύει γυαλιά AR από το Facebook

Περικάρπιο που θα συνοδεύει γυαλιά AR από το Facebook



Το Facebook ανακοίνωσε την Πέμπτη πως αναπτύσσει ένα περικάρπιο το οποίο θα είναι σε θέση να ελέγχει τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (AR) τα οποία αναμένεται να λανσάρει φέτος.

Αυτοί που το φοράνε θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με τον εικονικό/ ψηφιακό κόσμο μέσω κινήσεων των δαχτύλων τους, ανέφερε η εταιρεία σε blogpost της.

Η wearable συσκευή AR θα είναι επίσης ικανή να εντοπίζει σήματα νεύρων για την ερμηνεία πολύπλοκων χειρονομιών και κινήσεων.

Όπως αναφέρει το Reuters, αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για το Facebook σε μια κούρσα μεταξύ τεχνολογικών κολοσσών όπως η Apple, η Amazon και η Google της Alphabet, σε μια βιομηχανία η οποία φαίνεται να θεωρεί πως τα γυαλιά κάποια στιγμή θα αντικαταστήσουν λειτουργικά τα κινητά τηλέφωνα γενικότερα.

Το Facebook είχε πει στο παρελθόν πως τα «έξυπνα» γυαλιά θα πρέπει να βασίζονται σε συσκευές όπως τηλέφωνα για το προσεχές μέλλον, λόγω περιορισμών όπως η διάρκεια ζωής της μπαταρίας και η θερμότητα που παράγεται από τη λειτουργία τους. Ένα περικάρπιο θα ήταν σε θέση να λειτουργεί ως πλατφόρμα για computing και υποστήριξη τέτοιων λειτουργιών.

Τον Σεπτέμβριο το Facebook είχε πει ότι ήταν 5 με 10 χρόνια μακριά από το να είναι σε θέση να φέρει στην αφορά «αληθινά» γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, που θα είχαν δυνατότητες όπως το να επιτρέπουν σε ανθρώπους να βλέπουν από κοινού ψηφιακά, virtual αντικείμενα και να αλληλεπιδρούν με αυτά.

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ