Πέμπτη, 28 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΤοπικά νέαΠαρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου η αυτοψία του Υπουργού Περιβάλλοντος &...

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου η αυτοψία του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη σε ετοιμόρροπο ακίνητο στην περιοχή Στούντιο Άλφα – Δήμος Αμαρουσίου




Θ. Αμπατζόγλου: «Απολύτως απαραίτητες για τη δημόσια ασφάλεια και την περιβαλλοντική προστασία, οι ρυθμίσεις που επεξεργάζεται το ΥΠΕΝ για τα ετοιμόρροπα κτίσματα»

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 12 2020, η αυτοψία του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη σε ετοιμόρροπο ακίνητο στην περιοχή Στούντιο Άλφα.

Η αυτοψία έλαβε χώρα στο πλαίσιο προγράμματος αυτοψιών που υλοποιείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας σε συνεργασία με το ΤΕΕ, με στόχο τη συνολική -σε εθνικό επίπεδο- αντιμετώπιση των κτιρίων που είναι  ετοιμόρροπα, επικίνδυνα, είτε χρήζουν παρεμβάσεων.

Ο κ. Κ. Χατζηδάκης σε συνέχεια της ενημέρωσης που έλαβε από τον Δήμαρχο για την ταυτότητα του ακινήτου αλλά και για τα προβλήματα που δημιουργεί λόγω της θέσης του επί του ρέματος Σαπφούς μεταξύ άλλων δήλωσε: «Σύμφωνα με την καταγραφή των δήμων -όπως τους είχε ζητηθεί από το υπουργείο- αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τα 9.500 ετοιμόρροπα ή επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίρια σε όλη τη χώρα. Οι  θεσμικές παρεμβάσεις -που βρίσκονται σε επεξεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, τον τεχνικό κόσμο καθώς και την Αυτοδιοίκηση- αναμένεται έρθουν στη Βουλή στις αρχές του επόμενου έτους. Θα ακολουθήσουν και τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία τόσο για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις σε διατηρητέα ή μη, όσο και για τις αναγκαίες κατεδαφίσεις».

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου, από την δική του πλευρά σημείωσε: «Η συνδυαστική παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ και του ΤΕΕ κατά τη σημερινή αυτοψία, είναι η εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επίλυση ενός διαχρονικού προβλήματος που δημιουργεί σοβαρά ζητήματα στη δημόσια ασφάλεια και το περιβάλλον. Το ετοιμόρροπο κτίριο που επισκεφτήκαμε, είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα. Είναι ένας χώρος που εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνο λόγω της σταδιακής κατάρρευσης, αλλά και γιατί συνιστά εστία μόλυνσης και επιπλέον βρίσκεται στο διάβα του ρέματος Σαπφούς. Από την άλλη είναι σημαντικό να δοθούν στους Δήμους τα λειτουργικά εργαλεία έτσι ώστε να μπορούν να ενεργήσουν με αμεσότητα σε περιπτώσεις όπως αυτή. Δεδομένης και της αναφοράς από τον κ. Κ. Χατζηδάκη για την ειδική μέριμνα που θα ληφθεί για τα διατηρητέα, θεωρούμε πως το πρόγραμμα είναι εξαιρετικό και θα δώσει τις αναγκαίες λύσεις».

Στην αυτοψία παρόντες ήταν ακόμη ο ΓΓ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, εκπρόσωπος του ΤΕΕ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης και Κων/νος Ρώτας, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Εξωραϊστικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στούντιο Άλφα Μάντυ Ρώτα και υπηρεσιακοί παράγοντες της Δνσης Πολεοδομίας του Δήμου Αμαρουσίου.

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -