Παρασκευή, 19 Απριλίου,2024

ΑρχικήΕπιστήμη και τεχνολογίαΠαρθενική πτήση για το Falcon 6X της Dassault

Παρθενική πτήση για το Falcon 6X της Dassault



Την επιτυχή παρθενική πτήση του αεροσκάφους Falcon 6X ανακοίνωσε την Τετάρτη η Dassault Aviation- επιδεικνύοντας, όπως τονίζει, την ωριμότητα του προγράμματος και εκκινώντας τις διαδικασίες δοκιμών για πιστοποιήσεις.

«Η πτήση είναι άλλο ένα ορόσημο στην ιστορία της Dassault, που είναι ακόμα πιο ικανοποιητική χάρη στις αξιοσημείωτες προσπάθειες ολόκληρου του οργανισμού της Dassault και των εταίρων της μέσα στο προκλητικό περασμένο έτος» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ερίκ Τραπιέ. «Αφιερώνουμε το επίτευγμα στον Ολιβιέ Ντασό, που είχε τραγικό θάνατο την Κυριακή» πρόσθεσε. «Ο Ολιβιέ ήταν ένας πιλότος Falcon που ενσάρκωνε τέτοια το απεριόριστο πάθος της οικογένειάς του για την αεροπορία».

Με πιλότους τους Μπρούνο Φερί και Φαμπρίς Βαλέτ, το 6X s/n 01 απογειώθηκε από τις εγκαταστάσεις της Dassault στο Μερινιάκ κοντά στο Μπορντό και πέταξε για δύομισι ώρες, σε μια παρθενική πτήση που ολοκληρώθηκε όπως είχε προγραμματιστεί, με τους πιλότους να εξετάζουν τον τρόπο πτήσης του, καθώς και τη συμπεριφορά του κινητήρα και των συστημάτων του αεροσκάφους. Το Falcon 6X έφτασε σε ύψος 40.000 ποδών πριν επιστρέψει στη βάση του.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, το αεροπλάνο θα θέσει νέα στάνταρ ως προς την άνεση στις business πτήσεις, καθώς διαθέτει την ψηλότερο και πιο πλατιά καμπίνα στον κλάδο. Με εμβέλεια 5.500 ναυτικών μιλίων, θα μπορεί να πετά από το Λονδίνο στο Χονγκ Κονγκ ή από το Λος Άντζελες στη Μόσχα απευθείας. Επίσης, θα διαθέτει μια προηγμένη έκδοση του ψηφιακού συστήματος ελέγχου πτήσης που είχε εμφανιστεί πρώτα στο Falcon 7X και μετά εξελίχθηκε περαιτέρω στο Falcon 8X. Παράλληλα, το σύστημα FalconEye θα είναι στάνταρ στο 6X, παρέχοντας βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και situational awareness υπό συνθήκες σκότους ή κακού καιρού. Ακόμη, θα είναι το πρώτο Falcon εξοπλισμένο με το διαγνωστικό σύστημα FalconScan.

 

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ