Παρασκευή, 29 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΕπιστήμη και τεχνολογία«Παραθυράκι» στο TikTok επιτρέπει την ανάρτηση πορνογραφικών και βίαιων εικόνων

«Παραθυράκι» στο TikTok επιτρέπει την ανάρτηση πορνογραφικών και βίαιων εικόνων



To TikTok μπλοκάρει χρήστες οι οποίοι ανεβάζουν πορνογραφικά και βίαια βίντεο ως εικόνες προφίλ για να παρακάμψουν το moderation, σε ένα νέο, «viral» trend.

Το BBC News ενημέρωσε την εφαρμογή για την τάση «Don’t search this up», που έχει συγκεντρώσει περίπου 50 εκατομμύρια views.

Επίσης, το TikTok έχει απαγορεύσει τα hashtags που χρησιμοποιούνται για την προώθηση των προφίλ αυτών και διαγράφει τα βίντεο.

Χρήστες λένε πως το εν λόγω trend ενθαρρύνει επίδοξους φαρσέρ να ανεβάζουν τα πιο προκλητικά ή αηδιαστικά βίντεο που μποορύν να βρουν.

Το BBC News λέει ότι είδε βίντεο σκληρού πορνό να ανεβαίνουν ως εικόνες προφίλ στην εφαρμογή, καθώς ένα τζιχαντιστικό βίντεο με τον φόνο του Ιορδανού πιλότου Μουάντ αλ Κασασμπέχ, που κάηκε ζωντανός σε ένα κλουβί το 2015.

Το BBC News ενημερώθηκε σε πρώτη φάση για το θέμα από τον Τομ, έναν έφηβο από τη Γερμανία. Όπως είπε, «έχω δει gore και σκληρό πορνό και ανησυχώ πραγματικά για αυτό επειδή πολλά παιδιά χρησιμοποιούν το TikTok. Βρίσκω ιδιαίτερα ανησυχητικό το ότι υπάρχουν εκατομμύρια views που υποδεικνύουν συγκεκριμένα αυτά τα προφίλ, ωστόσο το TikTok χρειάζεται πολύ χρόνο για να δράσει».

Βίντεο του εν λόγω trend αναρτώνται στην αγγλική και την ισπανική έκδοση της εφαρμογής. Οι λογαριασμοί αυτοί συχνά έχουν ως ονόματα τυχαίες ακολουθίες γραμμάτων και λέξεων και δεν ανεβάζουν πραγματικά βίντεο TikTok πέρα από αυτά στο profile box τους.

Κάποιοι από τους λογαριασμούς έχουν δεκάδες χιλιάδες followers να περιμένουν η profile pic να αλλάξει σε κάτι σοκαριστικό.

Κανονικοί χρήστες μπορούν να βρουν αυτούς τους λογαριασμούς παρακολουθώντας κατά τα άλλα συνηθισμένα βίντεο, όπου διαφημίζονται usernames τα οποία οι χρήστες θα έπρεπε να «ψάξουν για να βρουν τα πιο σοκαριστικά βίντεο.

Αυτά τα βίντεο επίσης προτείνονται από τον αλγόριθμο του TikTok στην κύρια σελίδα της εφαρμογής.

Το TikTok είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εφαρμογές του κόσμου, με τους μηνιαία ενεργούς χρήστες του στον κόσμο να υπολογίζονται στα 700 εκατομμύρια.

 

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -