Παρασκευή, 26 Απριλίου,2024
ΑρχικήΑθλητικάΠανηγυρική πρόκριση του Προμηθέα στην τετράδα

Πανηγυρική πρόκριση του Προμηθέα στην τετράδα



Πιο εύκολα απ΄ ότι θα περίμεναν ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι οπαδοί του, ο Προμηθέας Πατρών πήρε το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς των play off της Basket League.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά επικράτησε με 86-58 του Περιστερίου στο τρίτο ματς της σειράς στο «Δ. Τόφαλος», έκανε το 2-1 και προκρίθηκε με πανηγυρικό τρόπο στην τετράδα, όπου θ΄ αντιμετωπίσει το Λαύριο με μειονέκτημα έδρας (ο πρώτος αγώνας των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένος για την προσεχή Πέμπτη στις 21:00).

Μετά από ένα κλειστό πρώτο ημίχρονο, ο Προμηθέας είδε στην τρίτη περίοδο τον Τζεράι Γκραντ να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες (12π., 8 ρ.), ενώ από την άλλη μεριά οι Δημήτρης Αγραβάνης και Μιχάλης Λούντζης έδιναν λύσεις από μακριά,  βοηθώντας τους Αχαιούς να τρέξουν ένα επιμέρους σκορ 14-7, με το οποίο ξέφυγαν στο 26΄ με +13 (57-44).

Δίχως να χάσουν τη συγκέντρωση τους στην επίθεση και με την άμυνα ζώνης να «εγκλωβίζει» τους φιλοξενούμενους, που έβρισκαν λύσεις μόνο από τον Τεραν Πέτεγουεϊ, η ομάδα του Μάκη Γιατρά όχι μόνο δεν απειλήθηκε, αλλά στο 31΄ μπήκε σε τροχιά νίκης, ξεφεύγοντας για πρώτη φορά με +19 (66-47) και… αποπροσανατολίζοντας το Περιστέρι. Τυπικής διαδικασίας το υπόλοιπο της αναμέτρησης, με τον Προμηθέα να επικεντρώνεται πλέον στη σειρά με το Λαύριο.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Δημήτρης Αγραβάνης με 21 πόντους, ενώ άξιος συμπαραστάτης του αναδείχθηκε ο Μιχάλης Λούντζης με 19 και 2/3 τρίποντα. Από το Περιστέρι ξεχώρισε ο Τεραν Πέτεγουεϊ με 15 πόντους (0/6 τρίποντα).

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ