Πανελλαδικές 2021: Εκκίνηση για τους μαθητές των Πανελλαδικών, με πρώτο μάθημα τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Πανελλαδικές 2021: Πρεμιέρα στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις για περίπου 100 χιλιάδες υποψήφιους, που θα διεκδικήσουν 77.415 θέσεις στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας.

Η ώρα έναρξης έχει οριστεί στις 8:30 π.μ., με τους μαθητές να μπαίνουν στις αίθουσες μέχρι τις 8:00 π.μ., με την διάρκεια της εξέτασης να αγγίζει τις 3 ώρες.

Οι αλλαγές σε σχέση με πέρσι είναι αρκετές και όχι μόνο λόγω του κορονοϊού, που σίγουρα έχει επηρεάσει τους πάντες.

Από το υπουργείο Παιδείας πάντως διαβεβαιώνουν ότι είναι όλα έτοιμα για να «ανοίξει» η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων με το νέο υπερσύγχρονο και αδιάβλητο σύστημα μεταδόσεων των θεμάτων με το όνομα SAM.

Όσον αφορά τις βάσεις, αναμένεται να υπάρξει άνοδος στις περιζήτητες σχολές καθώς μειώνεται ο αριθμός εισακτέων στα κεντρικά ΑΕΙ, σε συνδυασμό με την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) και συγκρατημένη πτώση σε συγκεκριμένες σχολές Περιφερειακών Πανεπιστημίων, όπου αυξάνεται ο αριθμός των φοιτητών που θα εισαχθούν εφέτος για πρώτη φορά.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε χθεσινό μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψηφίους τονίζοντας ότι «μπροστά σας έχετε όλες τις προοπτικές το μέλλον σας ανήκει».

Πότε θα διατεθούν τα σελφ τεστ

Αυτή την εβδομάδα,  Δευτέρα 14/6 έως και Σάββατο 19/6 τα φαρμακεία θα διαθέτουν (εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων) τρία self-test σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις τρεις επόμενες εβδομάδες από 21/6, 28/6 και 5/7.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις προϋποθέτει την προηγούμενη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ και την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.