Παρασκευή, 26 Απριλίου,2024
ΑρχικήΑθλητικάΠήρε το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Ντούσκος

Πήρε το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Ντούσκος



Το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο σκιφ ανδρών της κωπληασίας εξασφάλισε ο Στέφανος Ντούσκος.

Εκτός διοργάνωσης έμεινε το δίδυμο των Αναστασιάδου και Φίτσιου που διεκδίκησαν μέχρι τέλος την πρόκριση για το κορυφαίο αθλητικό γεγνός του πλανήτη.

Από την πλευρά του ο Ντούσκος πήρε την πρώτη θέση στην ευρωπαϊκή Προολυμπιακή Ρεγκάτα στο Βαρέζε της Ιταλίας με χρόνο 6:52.22, εξασφαλίζοντας το μοναδικό εισιτήριο που δικαιούταν η Ελλάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Γιαννιώτης σκιφίστας θα δώσει το «παρών» για δεύτερη συνεχή φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από αυτούς του Ρίο ντε Τζανέρο, το 2016.

Όπως ήταν λογικό είχε κάθε λόγο να αισθάνεται πανευτυχής: «Η προετοιμασία μου καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ήταν πολύ σκληρή. Βελτιώθηκα από πέρυσι και ανταμείφθηκαν και οι κόποι μου γιατί προσπαθώ εδώ και δύο χρόνια τώρα για να έρθει η στιγμή να πάρω αυτήν την πρόκριση. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος!».

Για τους επόμενους στόχους του ο Έλληνας κωπηλάτης τόνισε: «Από σήμερα, επόμενος στόχος μου είναι να προκριθώ στον τελικό του σκιφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Να βελτιώσω τη θέση μου εν συγκρίσει με αυτή που κατέλαβα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, δηλαδή την 6η θέση, και να προσπαθήσω να διεκδικήσω ένα μετάλλιο».

Η πρόκριση του Έλληνα κωπηλάτη έφερε τα συγχαρητήρια του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη: «Θερμά συγχαρητήρια στον Στέφανο Ντούσκο για την πρόκριση στο Τόκιο. Σφράγισε τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την 1η θέση στον τελικό του σκιφ, στην ευρωπαϊκή Προολυμπιακή Ρεγκάτα (Βαρέζε – Ιταλία). Μπράβο, Στέφανε! Τα ίδια και στο Τόκιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός αθλητισμού για τη μεγάλη αυτή επιτυχία.

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ