Το πιο δύσκολο βράδυ της ζωής του πέρασε ο προφυλακισμένος πλέον Πέτρος Φιλιππίδης Με ποιον μίλησε στο τηλέφωνο.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε προφυλακιστέος για τις σοβαρές κατηγορίες για τα οποίες κατηγορείται, συγκεκριμένα για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Έτσι ο γνωστός ηθοποιός πέρασε το πρώτο του βράδυ στη ΓΑΔΑ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν τον επισκέφθηκε κανείς. Είχε πάντως τηλεφωνική επικοινωνία με τη σύζυγό του.

Άλλωστε σήμερα Τετάρτη (28/7) ο Πέτρος Φιλιππίδης αναμένεται να οδηγηθεί στις Φυλακές Τρίπολης.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο κατηγορούμενος βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση μη μπορώντας να πιστέψει οτι ανακριτής και εισαγγελέας δεν δέχθηκαν τις θέσεις του και τον οδήγησαν στη φυλακή.

Τα πρώτα λόγια του Φιλιππίδη: «Δεν περίμενα αυτό που κάνατε»

Στο μεταξύ όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel την Τρίτη (27/8) ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν σοκαρισμένος από την συγκεκριμένη εξέλιξη καθώς δεν περίμενε πως θα βρισκόταν στη φυλακή.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τα πρώτα λόγια του ηθοποιού, φαίνεται πως ήταν: «Δεν το πιστεύω, δεν το περίμενα αυτό που κάνατε, δεν είναι δυνατόν…». Στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν η σύζυγος και ο γιός του.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ερευνάται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε τα θέατρα στα οποία εργαζόταν για να προβεί, όπως καταγγέλλεται, σε ασελγείς πράξεις.

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου για την προφυλάκισή του

Στο μεταξύ, θετική κρίνει ο καλλιτεχνικός κόσμος την εξέλιξη στην υπόθεση του Φιλιππίδη.

Ο Κώστας Αρζόγλου από τη μία στενοχωρήθηκε για την κατάληξη του συναδέλφου του, από την άλλη όμως είναι περήφανος που ο κόσμος άρχισε επιτέλους να καταγγέλλει κακοποιητικές συμπεριφορές.

«Πιστεύω ότι δεν είναι μία αρχή, αλλά ένα τέλος. Είμαι πολύ περήφανος που ο κλάδος μας άνοιξε το στόμα του. Μακάρι και άλλοι χώροι να τον άνοιγαν. Για σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν άνοιγαν το στόμα τους οι άνθρωποι της πασαρέλας… Γι’ αυτό και λέω ότι προτιμώ να είναι ένα τέλος. Ομολογώ ότι η προφυλάκισή του Πέτρου ήταν ένα διπλό χτύπημα για μένα. Από την μία έπρεπε να γίνει, από την άλλη αισθάνθηκα μία θλίψη», είπε και συμπλήρωσε ότι το κοινό είχε ήδη ετυμηγορήσει πριν από τη δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας τόνισε πως μέχρι στιγμής αναμένεται τον Σεπτέμβρη να κλείσουν άλλες δύο υποθέσεις, ωστόσο δεν έχουν ανοίξει όλα τα στόματα.

«Δεν υπάρχει τέλος και αρχή. Εμείς σαν Πειθαρχικό λειτουργήσαμε βάση τον εσωτερικό κανονισμό. Η υπόθεση του Φιλιππίδη τελείωσε πριν ενάμισι μήνα όπου αποφασίσαμε την παραπομπή του για οριστική διαγραφή από την Γενική Συνέλευση», είπε και πρόσθεσε:

«Αυτή τη στιγμή στο Σωματείο δεν υπάρχουν άλλες καταγγελίες. Την αρχή του Σεπτέμβρη κλείνουν άλλες δύο υποθέσεις. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι δεν έχουν ανοίξει τα στόματα. Είναι συντριπτικός ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πράγματα τα οποία τα κρατάνε κρυφά, επειδή υπάρχει φόβος.