Σάββατο, 4 Μαΐου,2024
ΑρχικήΤοπικά νέαΟ Πατούλης έκλεισε τα μικρόφωνα

Ο Πατούλης έκλεισε τα μικρόφωνα



Αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση από το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, καταγγέλλοντας φίμωση του σώματος, όταν ο περιφερειάρχης αρνήθηκε κάθε συζήτηση για τα προβλήματα που προκάλεσε η «Μήδεια».

Απίστευτες καταστάσεις για άλλη μία φορά στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής. Τη στιγμή που περιοχές της Αττικής μετρούσαν ακόμη τις πληγές τους από την κακοκαιρία, το αυτονόητο αίτημα της αντιπολίτευσης για έναν ουσιαστικό διάλογο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η «Μήδεια» απαντήθηκε από τον περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη, με έναν μονόλογο-ανάγνωση δελτίου Τύπου που είχε βγάλει νωρίτερα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και με κλείσιμο των μικροφώνων των αντιπολιτευόμενων συμβούλων.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση αποχώρησε από τη χθεσινή συνεδρίαση (μέσω τηλεδιάσκεψης), καταγγέλλοντας την περιφερειακή αρχή για φίμωση του σώματος και για αντιδημοκρατικές πρακτικές «που πλέον έχουν γίνει συνήθεια στη διοίκηση της περιφέρειας», όπως τόνισε η «Δύναμη Ζωής».

Στο αίτημα της αντιπολίτευσης ο περιφερειάρχης αντέτεινε ότι μια τέτοια συζήτηση είναι «πρώιμη» επειδή το θέμα… είναι σε εξέλιξη! Αντί διαλόγου, προτίμησε μια τύποις ενημέρωση, διαβάζοντας ένα δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει νωρίτερα και με το οποίο υποστήριζε ότι όλα έγιναν καλώς από πλευράς περιφέρειας.

«Ακόμη και τώρα περιοχές της Αττικής είναι χωρίς ρεύμα. Θέλετε ένα βουβό περιφερειακό συμβούλιο; Εφόσον έχετε βγάλει δελτίο Τύπου, σημαίνει ότι έχετε στοιχεία και είστε έτοιμοι να απαντήσετε», τόνισε προς την περιφερειακή αρχή ο σύμβουλος της «Δύναμης Ζωής», Θ. Σχινάς. «Και να μην υπήρχε προγραμματισμένο συμβούλιο έπρεπε να συγκληθεί εκτάκτως. Είναι δυνατόν τέτοια συμπεριφορά; Πού θα συζητάμε, στα κανάλια;», αντέδρασε στις μεθοδεύσεις της διοίκησης Πατούλη ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γ. Πρωτούλης, μέχρι που ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου… έκλεισε τα μικρόφωνα σε όλη την αντιπολίτευση.

Το αίτημα της αντιπολίτευσης για συζήτηση τέθηκε σε ψηφοφορία. Συνάντησε 50 αρνητικές ψήφους (έναντι 48 θετικών) προερχόμενες από τη διοικούσα παράταξη, τον Θ. Τζήμερο, τους ανεξάρτητους-συνεργαζόμενους με την περιφερειακή αρχή συμβούλους, αλλά και την «Ελληνική Αυγή», με τον νέο επικεφαλής της (μετά την καταδίκη του Ηλ. Παναγιώταρου), Στ. Αγγουρά, να καταψηφίζει δηλώνοντας: «Δεν ξέρω, είμαι καινούργιος, συμφωνώ με την παράταξη της Ν.Δ.»! «Σύμπραξη περιφερειακής αρχής με τη φασιστική Χρυσή Αυγή» κατήγγειλε πριν αποχωρήσει ο σύμβουλος της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής», Κ. Τουλγαρίδης.

«Ο κ. Πατούλης, σε γραμμή Μητσοτάκη, διέπραξε σοβαρό δημοκρατικό ατόπημα. Απέδειξε ότι το μόνο που γνωρίζει άριστα είναι οι μονόλογοι με κλειστά μικρόφωνα, η φίμωση της αντιπολίτευσης και η συστηματική υποβάθμιση και απαξίωση του περιφερειακού συμβουλίου, με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής», κατήγγειλε σε ανακοίνωσή της η «Δύναμη Ζωής».

«Ο κ. Πατούλης, αντί να δεχθεί τον ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο στο ανώτατο θεσμικό όργανο της περιφέρειας, εξώθησε το σύνολο της αντιπολίτευσης σε αποχώρηση από το περιφερειακό συμβούλιο», κατήγγειλε η παράταξη του Γ. Σγουρού σε ανακοίνωση που έκλεισε με το εξής ερώτημα: «Ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Μητσοτάκης είναι ενημερωμένος για όλα αυτά που συμβαίνουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα στην Περιφέρεια Αττικής;».

Πηγή: efsyn.gr

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ