Πέμπτη, 2 Μαΐου,2024
ΑρχικήΚόσμοςΟ Ναβάλνι έχει ανακάμψει μετά την απεργία πείνας, λέει αξιωματούχος της φυλακής

Ο Ναβάλνι έχει ανακάμψει μετά την απεργία πείνας, λέει αξιωματούχος της φυλακής



Ο επικριτής του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, έχει «ανακτήσει» την υγεία του μετά από την απεργία πείνας και έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με την οικογένειά του, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών της Ρωσίας.

Ο Ναβάλνι, ο πιο σημαντικός εγχώριος επικριτής του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, εκτίει ποινή φυλάκισης 2μιση ετών για παραβίαση περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί σε προγενέστερη δίκη.

«Μπορώ να πω ότι έχει ανακάμψει λίγο πολύ την υγεία του», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, Αλεξάντρ Καλάσνικοφ, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών. «Ζυγίζει ήδη 82 κιλά (181 λίβρες). Τρώει κανονικά και έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με την οικογένειά του.»

Ο 44χρονος πολιτικός της αντιπολίτευσης είχε κηρύξει απεργία πείνας στα τέλη Μαρτίου για να απαιτήσει καλύτερη ιατρική περίθαλψη στη φυλακή μετά από οξύ πόνο στα πόδια και στην πλάτη.

Η επιδεινούμενη υγεία του ώθησε τους συμμάχους να καλέσουν τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους για να απαιτήσουν την κατάλληλη φροντίδα, αλλά η προσέλευση σε αυτές τις συγκεντρώσεις ήταν πιο μέτρια από το αναμενόμενο.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος επέζησε πέρυσι από ό,τι οι Γερμανοί γιατροί δήλωσαν ότι ήταν δηλητηρίαση από νευρικό παράγοντα, σταμάτησε την απεργία πείνας τον περασμένο μήνα αφού έλαβε καλύτερη ιατρική περίθαλψη.

Ο Ιβάν Ζντάνοφ, ένας από τους πιο στενούς συμμάχους του Ναβάλνι, δήλωσε την Πέμπτη ότι η κατάσταση υγείας του Ναβάλνι ήταν γενικά ικανοποιητική.

 

 

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ