Πέμπτη, 28 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΤοπικά νέαΟ Δημήτρης Νανόπουλος άνοιξε τον κύκλο των εκδηλώσεων του Δήμου για τα...

Ο Δημήτρης Νανόπουλος άνοιξε τον κύκλο των εκδηλώσεων του Δήμου για τα 200 χρόνια της Επανάστασης



Ο Δήμος Λυκόβρυσης –Πεύκης πραγματοποίησε την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Προσκεκλημένος στη διαδικτυακή εκδήλωση του Δήμου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ήταν ο σπουδαίος Έλληνας ακαδημαϊκός και επίτιμος δημότης Λυκόβρυσης- Πεύκης Δημήτρης Νανόπουλος.
Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης –Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης προλόγισε τον κ. Νανόπουλο και τον ευχαρίστησε για τη συμμετοχή του. Ο κ. Μαυρίδης μίλησε για την επέτειο: «Πότε δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ρίζες μας, την ιστορία μας, τον πολιτισμό. Η εξέλιξη αυτών των 200 ετών μας διδάσκει πολλά και μας οδηγεί στο μέλλον», ενώ απευθύνθηκε στη νέα γενιά του Δήμου: «Η δική μου προτροπή είναι να συνεχίσετε οι νέες και νέοι με όραμα και αισιοδοξία, να πιστεύετε στον εαυτό σας και στους στόχους σας. Οι οικογένειές σας, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές σας και εμείς στον Δήμο είμαστε σύμμαχοι σας και σας στηρίζουμε!»
Ο Δημήτρης Νανόπουλος, από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πρόσκληση και έκανε μια 20λεπτη ομιλία, ειδικά για τις νέες και τους νέους του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης: «Ο καθένας από μας έχει πεπερασμένο χρόνο ζωής, αλλά φτιάχνει μόνος του την τύχη του. Ο καθένας μας είναι μοναδικός. Αυτή τη μοναδικότητα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε ώστε να προσφέρουμε στο σύνολο».
Ο Καθηγητής στη συνέχεια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εξέλιξη της επιστήμης: «Αυτή τη στιγμή συμβαίνουν απίστευτα πράγματα σε όλες τις επιστήμες. Στο μέλλον θα έχουμε ένα καινούργιο είδος τον μετα-άνθρωπο και έναν καινούργιο κόσμο. Οι νέοι θα ζήσετε πολλά από αυτά. Μην κοιτάτε το προσωρινό και το εφήμερο. Κοιτάξτε το μέλλον που είναι λαμπρό» και κατέληξε με μια αναφορά στην επέτειο: «Είμαστε ένα κράτος μόνο 200 ετών. Να είμαστε υπερήφανοι για όσα έχουμε επιτύχει. Να είμαστε μονιασμένοι και να κοιτάξουμε το μέλλον, το οποίο ανήκει σε εσάς τους νέους».
Το videoτης διαδικτυακής εκδήλωσης θα παραμείνει για τις επόμενες ημέρες αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου: www.likovrisipefki.gr
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με την προβολή σε μαγνητοσκόπηση της διαδικτυακής εκδήλωσης με τίτλο: ‘’Η φιλική εταιρία ξαναγεννιέται’’ από τη σελίδα του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης στο facebook.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2021 σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή και με το ΚΟΙΠΑΠ (Δημοτική Βιβλιοθήκη) με τη συμμετοχή του συγγραφέα του ομώνυμου βιβλίου κος Αριστείδη Δάγλα, της εκπαιδευτικού του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης κυρία ΕλένηςΚιόρογλου και μαθητών της έκτης τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης, που συμμετείχαν σεδιαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων.

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -