Πέμπτη, 28 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΤοπικά νέαΟ Δήμος Αμαρουσίου τιμά τη μνήμη της μεγάλης μαέστρου Τερψιχόρης Παπαστεφάνου -...

Ο Δήμος Αμαρουσίου τιμά τη μνήμη της μεγάλης μαέστρου Τερψιχόρης Παπαστεφάνου – Δήμος Αμαρουσίου




Ένας χρόνος συμπληρώνεται τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 από την απώλεια της καταξιωμένης μαέστρου Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στον πολιτισμό της χώρας μας και στην πόλη του Αμαρουσίου.

Η μουσικοσυνθέτης Τερψιχόρη Παπαστεφάνου διηύθυνε επί τριάντα συναπτά έτη τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου, την οποία ο Δήμος Αμαρουσίου μετονόμασε προς τιμή της σε Μικτή Χορωδία Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου», όταν ακόμη ήταν εν ζωή.

Με πλούσιο ρεπερτόριο από έντεχνα, δημοτικά, ελαφρά λαϊκά τραγούδια, εκκλησιαστική μουσική, προκλασικά και κλασικά ολοκληρωμένα έργα, υπό τη διεύθυνσή της η Χορωδία διακρίθηκε στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Σήμερα η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου που φέρει το όνομα της συνεχίζει επάξια το έργο της, έχοντας ως φάρο φωτεινό την πολύτιμη παρακαταθήκη που άφησε για τις επόμενες γενιές.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την απώλεια της, στο μήνυμά του σημειώνει:
«Ο Δήμος Αμαρουσίου με συγκίνηση θυμάται και τιμά τη Τερψιχόρη Παπαστεφάνου που μέσα από την τέχνη της ανέδειξε το Μαρούσι και προσέφερε στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας.

Δυστυχώς, οι συνθήκες και οι περιορισμοί που επιβάλει η υγειονομική κρίση δεν επιτρέπουν τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως αρμόζουν στη μνήμη της.

Κρατάμε όμως στη καρδιά και στη θύμησή μας την ταλαντούχο μαέστρο και άνθρωπο Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, ως φόρο τιμής για την ανιδιοτελή προσφορά της».

 

Επισυνάπτεται φωτογραφία από συναυλία της Μικτής Χορωδίας «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» κατά το πρόσφατο Φεστιβάλ Αμαρουσίου.

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -