Παρασκευή, 19 Απριλίου,2024

ΑρχικήΕπιστήμη και τεχνολογίαΟ Αϊνστάιν είναι «ζωντανός» και μας προσκαλεί να συζητήσουμε

Ο Αϊνστάιν είναι «ζωντανός» και μας προσκαλεί να συζητήσουμε



 

Το ψηφιακό alter ego του Άλμπερτ Αϊνστάιν είναι απόλυτα ρεαλιστικό

 

 

 

Ένα ψηφιακό αντίγραφο τεχνητής νοημοσύνης του Άλμπερτ Αϊνστάιν συνομιλεί με όσους θέλουν απαντήσεις για την επιστήμη αλλά και την ζωή του. Με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από την απονομή του Νόμπελ Φυσικής στον κορυφαίο επιστήμονα η εταιρεία UneeQ που εδρεύει στην Νέα Ζηλανδία δημιούργησε τον «Ψηφιακό Αϊνστάιν».

Οι δημιουργοί της ψηφιακής περσόνας του Αϊνστάιν υποστηρίζουν ότι θέλησαν να χρησιμοποιήσουν ένα πασίγνωστο και φιλικό πρόσωπο για να αναδείξουν τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες που διασυνδέουν τον άνθρωπο με τις μηχανές. Η ψηφιακή εκδοχή του Αϊνστάιν δεν έχει μόνο το ίδιο πρόσωπο με αυτόν αλλά και την ίδια φωνή, τον ίδιο τρόπο ομιλίας ακόμη και την ίδια γερμανική προφορά που είχε ο επιστήμονας όταν μιλούσε αγγλικά. Η εικόνα του διάσημου επιστήμονα όταν εισέρχεται κάποιος στην ιστοσελίδα του προγράμματος είναι αναμφισβήτητα κάτι περισσότερο από ρεαλιστική. Αν δεν ήξερες ότι δεν ζει θα νόμιζες ότι τον έχεις απέναντι σου σε μια τηλεδιάσκεψη.

Οι χρήστες του προγράμματος μπορούν να πάρουν μέρος σε διάφορα κουίζ και να ρωτήσουν τον ψηφιακό Αϊνστάιν ερωτήσεις που αφορούν την επιστήμη, το έργο του αλλά και την προσωπική του ζωή. Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που δέχεται ο Ψηφιακός Αϊνστάιν είναι αν το ταξίδι στον χρόνο θα είναι κάποτε εφικτό. «Θεωρητικά ναι. Κάποια στιγμή θα κατανοήσουμε πώς λειτουργεί ο χρόνος. Παρόλα αυτά θα χρειαστούμε μια μηχανή του χρόνου στο μέγεθος του Ήλιου κάτι που δεν θα γίνει κάποια στιγμή σύντομα πιστεύω» είναι η απάντηση που δίνει ο εικονικός Αϊνστάιν.

«Ο Ψηφιακός Αϊνστάιν είναι ένα παράδειγμα της Εμπειρικής Τεχνητής Νοημοσύνης που αποτελεί την επόμενη επανάσταση στην αλληλεπίδραση των ανθρώπων με τις μηχανές όπου οι ψηφιακοί άνθρωποι θα αναπτύσσουν ουσιαστικές και συναισθηματικές σχέσεις και αλληλεπιδράσεις με τους πραγματικούς ανθρώπους» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Uneeq.

 

 

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ