Τετάρτη, 17 Απριλίου,2024

ΑρχικήΑθλητικά«Οι εμβολιασμοί θα καθορίσουν την παρουσία του κόσμου στα γήπεδα»

«Οι εμβολιασμοί θα καθορίσουν την παρουσία του κόσμου στα γήπεδα»



Μία πρώτη πρόβλεψη για το ενδεχόμενο παρουσίας οπαδών στα ματς του επερχόμενου Euro έκανε ο ισχυρός άνδρας της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Γκαμπριέλε Γκραβίνα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την αναγκαστική διακοπή του πρωταθλήματος της Serie A, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού ο έμπειρος παράγοντας θυμήθηκε τις δυσκολίεςπιυ προκάλεσε η εξάπλωση της νόσου:

«Παγώσαμε το ποδόσφαιρο, αλλά δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Το προπονητικό κέντρο του Coverciano έγινε κέντρο υποδοχής για τους άρρωστους και υπήρξαν πολλές άλλες πρωτοβουλίες. 

Η οριστική διακοπή στη Γαλλία ήταν η πιο θλιβερή μέρα, μας έκανε να χάσουμε τη δύναμή μας, επειδή φοβηθήκαμε ότι θα ακολουθούσε ένα ντόμινο που ευτυχώς δεν συνέβη. Η Γαλλία έκανε το λάθος κι όχι η Ιταλία», παραδέχθηκε ο Γκραβίνα και πρόσθεσε:

«Σήμερα έχουμε τα τεχνικά μέσα για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Το εμβόλιο είναι αυτό που θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. 

Εάν, από τώρα και στο εξής, μέχρι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καταφέρουμε να ενθαρρύνουμε την εκστρατεία εμβολιασμού, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε μία υπέροχη διοργάνωση, με την παρουσία των φιλάθλων».

 

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ