Σάββατο, 20 Απριλίου,2024

ΑρχικήΕπιστήμη και τεχνολογίαΝέο «άλμα» της μετοχής του GameStop: Μεγάλη άνοδος στη Φρανκφούρτη

Νέο «άλμα» της μετοχής του GameStop: Μεγάλη άνοδος στη Φρανκφούρτη



Οι εισηγμένες στη Φρανκφούρτη μετοχές της GameStop Corp πραγματοποίησαν «άλμα» την Πέμπτη, με την αξία τους σε κάποια φάση να τριπλασιάζεται, ξεπερνώντας κατά πολύ το αντίστοιχο «άλμα» που είχε σημειωθεί στη Γουόλ Στριτ, καθώς Ευρωπαίοι retail traders (ιδιώτες μικροεπενδυτές) μπαίνουν στη νέα γύρα αγορών.

Οι μετοχές του GameStop, όπως γράφει το Reuters, σημείωσαν άνοδο μέχρι και 240% στο premarket trading και ήταν πάνω 210% το πρωί.

Η άνοδος αυτή λαμβάνει χώρα μερικές εβδομάδες αφού οι μετοχές σημείωναν άνοδο σε σχετικά «στενότερα» περιθώρια. «Είανι μαραθώνας, όχι σπριντ. Ό,τι και αν συμβεί, αντισταθείτε στην παρόρμηση να πουλήσετε. Όσο περισσότερο τις κρατάμε, τόσο ψηλότερα πάνε» έγραψε ο @catchme1fyoucan, χρήστης της πλατφόρμας retail trading eToro στην Ιταλία, σε συζήτηση περί του GameStop.

Αναλυτές δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσουν κάποιον συγκεκριμένο λόγο για την απότομη αυτή κίνηση. Κάποιοι χρήστες του Twitter επικαλέστηκαν διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων η παραίτηση του Chief Financial Officer, Τζιμ Μπελ, που ανακοινώθηκε την Τρίτη.

Οι εισηγμένες στις ΗΠΑ μετοχές του GameStop σημείωσαν άνοδο περίπου 104% την Τετάρτη και η διαπραγμάτευσή τους σταμάτησε πολλές φορές σε ένα «ράλι» που άρχισε το απόγευμα.

Η αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών είχε δει την αξία της μετοχής να εκτοξεύεται κατά τα τέλη του Ιανουαρίου, σε μια «περίεργη» αντιπαράθεση μεταξύ επαγγελματιών και ερασιτεχνών/ ιδιωτών επενδυτών που χρησιμοποιούν πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης σαν το Reddit. Γενικότερα μιλώντας, νεαροί επενδυτές φαίνονται να επιδιώκουν «να τα βάλουν» με τα hedge funds σε μια «κόντρα» με ακτιβιστικό χαρακτήρα, που υποδεικνύει το χάσμα των γενεών.

 

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ