Παρασκευή, 29 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΕπιστήμη και τεχνολογίαΝέες εφαρμογές στους χάρτες της ανακοίνωσε η Google

Νέες εφαρμογές στους χάρτες της ανακοίνωσε η Google



Μετά φυσικά από την μηχανή αναζήτησης και τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η εξαιρετικά δημοφιλής υπηρεσία της Google είναι αυτή με τους χάρτες της. Ο γίγαντας των διαδικτυακών υπηρεσιών ανακοίνωσε ότι δημιούργησε μια σειρά από νέες εφαρμογές για το Google Maps.

Η πιο ενδιαφέρουσα είναι μια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας την οποία η εταιρεία ονόμασε Indoor Live View. Οι χρήστες μπορούν να την ενεργοποιούν όταν βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους όπως αεροδρόμια, σταθμούς τρένων, εμπορικά κέντρα κ.α. Στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου του χρήστη θα εμφανίζονται γραφικά (βελάκια, εικονίδια και πληροφορίες) που θα του αποκαλύπτουν τι υπάρχει γύρω του στο σημείο που βρίσκεται ώστε να βρει εύκολα κάτι που αναζητεί, ένα κατάστημα, μια θύρα εισόδου, το σημείο παραλαβής αποσκευών, την τουαλέτα κλπ. Η υπηρεσία αυτή θα είναι διαθέσιμη άμεσα σε κατοίκους αμερικανικών μεγαλουπόλεων και τους επόμενους μήνες θα αρχίσει να είναι διαθέσιμη και σε κατοίκους άλλων χωρών.

Μια δεύτερη εφαρμογή που θα είναι διαθέσιμη σε λίγους μήνες αφορά την παροχή πληροφοριών σε άτομα που πρόκειται να ταξιδέψουν για τις καιρικές συνθήκες αλλά και την ποιότητα του αέρα στην διαδρομή που θα κάνουν και στον τελικό του προορισμό. Η εφαρμογή αυτή θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη όπως λέει η Google σε άτομα που πάσχουν από αλεργίες.

Η τρίτη εφαρμογή είναι… φιλική στο περιβάλλον αφού λαμβάνοντας υπόψη μια σειρά από παράγοντες όπως την μορφολογία των δρόμων (ανηφόρες, στροφές, κλίσεις κλπ.) αλλά και την κίνηση θα υποδεικνύει στον οδηγό μια διαδρομή με την οποία θα καταναλώσει λιγότερα καύσιμα για να φτάσει στον προορισμό του και στον ίδιο πάνω κάτω χρόνο που θα έκανε αν ακολουθούσε μια από τις… συμβατικές διαδρομές για το σημείο που θέλει να πάει.

 

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -