Παρασκευή, 29 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΤοπικά νέαΜ.Διακολιού: Έκρυψαν το "Αθμόνιο Όνειδος" του THE MALL μέσα στην πανδημία

Μ.Διακολιού: Έκρυψαν το “Αθμόνιο Όνειδος” του THE MALL μέσα στην πανδημία



Ψηφίστηκε προ λίγων ημερών στη Βουλή η διάταξη για την αναδρομική και δωρεάν νομιμοποίηση του MALL 20 χρόνια μετά.

Η ψήφιση αυτή δεν θα ήταν δυνατή αν ο κ. Αμπατζόγλου είχε διαφορετική στάση.

Έτσι, εν τέλει, νομιμοποιήθηκε το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης, χωρίς σεβασμό στη νομιμότητα και χωρίς σεβασμό στα δικαιώματα των κατοίκων και των τοπικών εμπόρων. Και βέβαια χωρίς τουλάχιστον ο δήμος και οι πολίτες να εισπράξουν τίποτα, ούτε σε χρήμα, ούτε σε έργα.

Η τελευταία πράξη στο θέατρο του παραλόγου υπεγράφη από τον δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου, ο οποίος:

α) παρέδωσε αμαχητί το μόνο διαπραγματευτικό ατού του δήμου διευκολύνοντας τους επιχειρηματίες με την αποδέσμευση του ακινήτου που τους ήταν απαραίτητο να αποκτήσουν για να νομιμοποιηθούν, χωρίς να ζητήσει ανταλλάγματα και

β) ενέκρινε την πρότασή τους για ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου χωρίς να εξασφαλίσει ότι η εταιρία θα ήταν συνεπής στις λοιπές υποχρεώσεις της από το προεδρικό διάταγμα που έθετε τις προϋποθέσεις της νομιμοποίησης.

Επειδή δε, αυτές οι λοιπές υποχρεώσεις αφορούν κυκλοφοριακές μελέτες, μελέτες στάθμευσης για όλη την περιοχή, δημιουργία νέων και ανάπλαση υπαρχόντων κοινόχρηστων χώρων με συνεκτικότητα μεταξύ τους, αποκατάσταση και ανάδειξη του ρέματος του Αγ. Θωμά κλπ , δηλαδή παρεμβάσεις που αφορούν την περιοχή και τους δημότες, ο κ. Δήμαρχος:

α) Επέτρεψε η εταιρία να κάνει τη δουλειά της, προβλέποντας μόνο όσα αφορούν το συμφέρον της χωρίς να ασχοληθεί με τα υπόλοιπα και

β) Ανέχτηκε η εταιρία να μεταθέτει σε επόμενο χρόνο και στην ευθύνη δημόσιων υπηρεσιών τις δικές της υποχρεώσεις για την περιοχή.

Έτσι, ο κ. Αμπατζόγλου γράφτηκε με μελανά γράμματα στην ιστορία της πόλης ως εκείνος ο δήμαρχος που υπέγραψε την παράδοση των δικαιωμάτων της πόλης για αποζημιώσεις, για πολεοδομικά πρόστιμα και για ετήσια ανταποδοτικά οφέλη που συμποσούνται σε εκατομμύρια ευρώ για έργα, τα οποία χάρισε σε έναν μεγαλο-επιχειρηματία.

Μαίρη Διακολιού

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ»

Δημοτική Σύμβουλος

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -