Πέμπτη, 28 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΑθλητικάΜε «πιστολέρο» για το νταμπλ ο Ολυμπιακός

Με «πιστολέρο» για το νταμπλ ο Ολυμπιακός



Με τον Ελ Αραμπί να κάνει ένα ακόμη μεγάλο ματς, ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας (1-1 το πρώτο ματς) κι έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς έδειξαν από τα πρώτα λεπτά ποιος ήταν το «αφεντικό» στο ματς, απέναντι σε μία ομάδα που πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της, αλλά απέναντί της είχε έναν ανώτερο σε όλες τις γραμμές αντίπαλο, που έδειξε ότι θέλει όσο τίποτ΄ άλλο να πάρει το νταμπλ.

Οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν, πλέον, να μάθουν τον αντίπαλό τους στον καταληκτικό αγώνα του θεσμού, που θα προκύψει από το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ, το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης (29/04). Ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο δεύτερος φιναλίστ, πάντως, ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει το 29ο Κύπελλο στην Ιστορία του.

Σε ένα ακόμη ματς οι Πειραιώτες είχαν σε μεγάλη βραδιά τον αρχισκόρερ τους, Ελ Αραμπί, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, ενώ από δική του ασίστ ο Μπρούμα «σφράγισε» ουσιαστικά τη νίκη-πρόκριση στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία του αγώνα σημειώθηκε στο 21΄ με τον Λοντίγκιν να κάνει σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Μασούρα από το ύψος του πέναλτι.

Πέντε λεπτά μετά οι Πειραιώτες κέρδισαν πέναλτι μετά το σουτ του Μπρούμα που βρήκε στο απλωμένο χέρι του Πίρσμαν. Ο Ελ Αραμπί με ψυχραιμία άνοιξε το σκορ (1-0), ενώ ο Μαροκινός στράικερ «χτύπησε» ξανά πριν τη λήξη του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 41΄, όταν με γυριστό σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Λοντίγκιν (2-0).

Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να επιτεθούν στο β΄ μέρος και να τα παίξουν όλα για όλα. Μετά την κλασική ευκαιρία του Ελ Αραμπί στο 47΄, στο 51΄ ο Καρτάλης με ωραίο σουτ μείωσε σε 2-1 για τον ΠΑΣ, δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του.

Στο 53΄ από κεφαλιά του ίδιου παίκτη η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από το δοκάρι του Σα. Κι ενώ οι φιλοξενούμενοι πίεζαν για την ισοφάριση, η «απάντηση» των «ερυθρόλευκων» ήρθε στο 56΄ με τον Μπρούμα να «γράφει» το 3-1 σα σε προπόνηση μετά από ασίστ του Ελ Αραμπί.       

Ο Πορτογάλος ακραίος επιθετικός έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες στη συνέχεια (σε δύο τετ-α-τετ με τον Λοντίγκιν πλασάρε άουτ, ενώ στο δεύτερο νικήθηκε από τον γκολκίπερ του ΠΑΣ), με τον Ολυμπιακό μετά το 70΄ να «κατεβάζει ταχύτητα» και να φτάνει άνετα στην πρόκριση.

Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι γηπεδούχοι, μετά την αποβολή του Χολέμπας στο 90΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -