Πέμπτη, 18 Απριλίου,2024

ΑρχικήΤοπικά νέαΜε περιορισμένη συμμετοχή αλλά με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο...

Με περιορισμένη συμμετοχή αλλά με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Διονύσου



Με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο της Πλατείας Ηρώου Πεσόντων στον Άγιο Στέφανο και την εκφώνηση Πανηγυρικού Λόγου από τον Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, ολοκληρώθηκε ο εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου, που συμπίπτει φέτος με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ο κ.Καλαφατέλης αναφέρθηκε στην αυτοθυσία και τον ηρωισμό των Ηρώων του ΄21, κάνοντας λόγο στην ομιλία του για «ηχηρό μήνυμα αφύπνισης για το παρόν και το μέλλον». Ακόμη χαρακτήρισε «γεγονός παγκόσμιας σημασίας και εμβέλειας» την επέτειο συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων στο πλαίσιο της πανδημίας, ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Στέφανο με τη συμμετοχή μικρού αριθμού εκπροσώπων αρχών, μεταξύ των οποίων της Εντεταλμένης Συμβούλου Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Ευρώπης Κοσμίδη, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου Σοφίας Κατσίγιαννη, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου Δημήτρη Μπαμπανίκα, των Αντιδημάρχων Στέφανου Κριεμάδη, Χρήστου Παπαβασιλείου, Γιάννη Τσουδερού και Γιούλας Λακαφώση, του Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Εύπολις” Κωστή Κουριδάκη, του Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Μαζί για τον Διόνυσο” Νίκου Κλήμη, τοπικών συμβούλων, εκπροσώπων Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, των Κλιμακίων Πολιτικής Προστασίας, κ.α. Ακόμη τόσο κατά την παραμονή όσο και ανήμερα του εορτασμού πραγματοποιήθηκε σημαιοστολισμός του Κεντρικού Δημαρχείου και κεντρικών σημείων του Δήμου και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες.

Στεφάνια κατέθεσαν ακόμη η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ευρώπη Κοσμίδη και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσου και Επικεφαλής της Παράταξης “Μαζί για τον Διόνυσο” Νίκος Κλήμης.

Προηγήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων και Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγίου Στεφάνου από τον Προϊστάμενο του Ναού π.Χρυσοβαλάντη και τον π.Γεώργιο.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ