Παρασκευή, 3 Μαΐου,2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜε πάνω από 30 εκατοστά χιόνι στην πόλη του Αμαρουσίου

Με πάνω από 30 εκατοστά χιόνι στην πόλη του Αμαρουσίου



Ανταποκρίθηκε πλήρως η Δημοτική αρχή κρατώντας συνεχώς ανοικτούς τους δρόμους και αντιμετωπίζοντας όλα τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία

Ομαλοποιήθηκε πλήρως από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (17/2)και Πέμπτης (18/2)  η κατάσταση στον δήμο.

Παρά το γεγονός ότι η κακοκαιρία διήρκησε περισσότερο από όσο αρχικά προέβλεπαν οι μετεωρολόγοι, ο μηχανισμός αντιμετώπισης που έστησε η δημοτική αρχή, ανταποκρίθηκε πλήρως.

Από  το βράδυ της Κυριακής νωρίς το πρωί της  Δευτέρας  είχε τεθεί σε ύψιστη επιφυλακή ο δήμος για να αντιμετωπισθεί το  κύμα κακοκαιρίας, με την επιχείρηση αποχιονισμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά το γεγονός ότι έπεσαν αθροιστικά, στις τρείς φάσεις που είχε η «Μήδεια» – πάνω από 30 εκατοστά χιονιού, κανένας δρόμος δεν έμεινε κλειστός.

Όλοι οι κεντρικοί οδικοί άξονες εκχιονιζόταν διαρκώς ενώ γινόταν συνεχείς επιχειρήσεις σε παράδρομους μέχρι και στα πιο μικρά στενά.

Να σημειωθεί ότι δόθηκε άμεση προτεραιότητα στα νοσοκομεία της πόλης για απρόσκοπτη μετακίνηση  τα κέντρα εμβολιασμού την μετακίνηση ευπαθών ομάδων που είχαν ανάγκη  με οχήματα του δήμου.

Η δημοτική αρχή έδωσε τη μάχη με τα δικά της αλλά και με την συνδρομή μισθωμένων  μηχανημάτων καθώς  επίσης  το εργατικό προσωπικό  και οι  υπάλληλοι που βρισκόταν διαρκώς σε κίνηση ώστε να μην προκύψουν προβλήματα.

Επίσης χρησιμοποιήθηκαν  τόνοι αλατιού για να αντιμετωπιστεί ο παγετός από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Υπήρξαν σε κάποιες περιοχές διακοπές ρεύματος λόγω πτώσης μεγάλων δέντρων όπου δόθηκε μάχη και συνεχίζεται αδιάκοπα σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ για την πλήρη αποκατάσταση.

 «Δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη για να πετύχουμε να έχουμε απολύτως λειτουργική την πόλη και να μην ταλαιπωρηθούν οι δημότες.
Θα έλεγα ότι κάναμε το αυτονόητο και έτσι θα συνεχίσουμε.
Η δημοτική αρχή είναι συνεχώς παρούσα και προσπαθεί να υπηρετεί τους δημότες. Συνεχίζουμε αθόρυβα το έργο μας» τονίζει σε σχετική δήλωση του ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ Αμπατζόγλου Θεόδωρος

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ