Σάββατο, 20 Απριλίου,2024

ΑρχικήΑθλητικάΜε θεατές το UEFA EURO 2020

Με θεατές το UEFA EURO 2020



Όλες οι (12) πόλεις που θα φιλοξενήσουν το καλοκαίρι αγώνες του Euro 2020 (11/6-11/7) έχουν δηλώσει στην UEFA ότι θα υποδεχθούν φιλάθλους στα γήπεδά τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, είχε προειδοποιήσει ότι αυτές οι πόλεις θα χάσουν το δικαίωμα φιλοξενίας, εάν δεν επιβεβαιώσουν ως αύριο (7/4) ότι θα έχουν θεατές στις εξέδρες.

Να υπογραμμιστεί πάντως ότι κάποιες από τις ευρωπαϊκές πόλεις που θα φιλοξενήσουν τις αναμετρήσεις οριοθετούν την παρουσία κοινού στο 10% της χωρητικότητας των γηπέδων τους, αριθμός που μπορεί να μην είναι ικανοποιητικός για την UEFA.

Στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης θα φιλοξενηθούν περισσότεροι από 12.000 θεατές (30% της χωρητικότητας), ενώ η «Γκάζπρομ Αρένα» της Αγίας Πετρούπολης έχει ήδη υποδεχθεί 22.500 οπαδούς της τοπικής Ζενίτ τις τελευταίες εβδομάδες.

Ακόμη, σύμφωνα με την εφημερίδα Irish Times, στην Ιρλανδία απαιτήθηκε το 25% της χωρητικότητας της «Ντάμπλιν Αρένα», ενώ το «Γουέμπλεϊ» στο Λονδίνο θα μπορεί να φιλοξενήσει 45.000 (το 50%).

Η UEFA θα λάβει τελική απόφαση για την έγκριση των πόλεων φιλοξενίας στις 20 Απριλίου. Οι 12 πόλεις είναι: Άμστερνταμ, Μπακού, Μπιλμπάο, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Γλασκόβη, Λονδίνο, Μόναχο, Ρώμη, Αγία Πετρούπολη.

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ