Παρασκευή, 19 Απριλίου,2024

ΑρχικήΕπιστήμη και τεχνολογίαΜεγάλη πτώση του Bitcoin λόγω των tweets του Έλον Μασκ

Μεγάλη πτώση του Bitcoin λόγω των tweets του Έλον Μασκ



To Bitcoin έπεσε σε χαμηλό τριών μηνών τη Δευτέρα, καθώς επενδυτές πωλούσαν και αγόραζαν το ψηφιακό νόμισμα αφού ο επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, έκανε tweets σχετικά με τα bitcoins που έχει στη διάθεσή της η εταιρεία.

Το Bitcoin έπεσε μέχρι και στα 42.185 δολάρια, στο χαμηλότερό του σημείο από τις 8 Φεβρουαρίου. Σε πρόσφατο tweet του, ο Μασκ έγραψε πως η Tesla «δεν έχει πουλήσει κανένα Bitcoin». Μία ημέρα νωρίτερα υπαινίχθηκε πως μπορεί η εταιρεία να είχε κάνει κάτι τέτοιο, ενώ προηγουμένως είχε αποκαλύψει πως η Tesla σταματά να δέχεται bitcoins ως πληρωμή, λόγω ανησυχιών περιβαλλοντικού χαρακτήρα, σχετικά με τη χρήση ενέργειας για την επεξεργασία συναλλαγών.

Ο Μασκ είχε ενισχύσει τις αγορές κρυπτονομισμάτων με τον ενθουσιασμό του για το θέμα, μα αργότερα τις επηρέασε αρνητικά, καθώς φάνηκε να «ψυχραίνεται» όσον αφορά στο Bitcoin, χάριν του dogecoin, που άρχισε ως «αστείο». Αν και το Bitcoin, το dogecoin και το Ethereum εξακολουθούν να σημειώνουν κέρδη, οι πρόσφατες διακυμάνσεις τους αρχίζουν να αποθαρρύνουν ακόμα και έμπειρους traders.

Το Ethereum έπεσε μέχρι και στα 3.123 δολάρια, ενώ το Dogecoin έπεσε στα 0,48, σύμφωνα με την CoinGecko.com.

Η Tesla είχε αποκαλύψει τον Φεβρουάριο πως είχε αγοράσει bitcoins αξίας 1,5 δισ. δολαρίων. Στο τέλος του Απριλίου, ο Μασκ είχε πει ότι η εταιρεία πούλησε το 10% των συμμετοχών της για σκοπούς ρευστότητας.

Ένας unverified λογαριασμός στο Twitter, ονόματι @CryptoWhale, έγραψε πως «οι Bitcoiners θα χαστουκίζονται μόνοι τους το επόμενο τρίμηνο όταν διαπιστώσουν πως η Tesla ξεφορτώθηκε τις υπόλοιπες συμμετοχές της στα bitcoins. Με το hate που δέχεται ο @elnomusk, δεν θα τον κατηγορούσα».

Απαντώντας, ο Μασκ έγραψε «όντως». Ωστόσο δεν ήταν ξεκάθαρο τι ακριβώς επιβεβαίωνε.

 

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ