Πέμπτη, 28 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΤοπικά νέαΜαίρη Διακολιού για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Μαίρη Διακολιού για τις Πανελλήνιες εξετάσεις



Με την αφορμή της έναρξης των Πανελληνίων Εξετάσεων, εύχομαι από καρδιάς στους μαθητές καλή επιτυχία.

Η σκληρή δουλειά που κάνατε όλο το χρόνο, μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές σας, και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες λόγω κορωνοϊού, ήρθε η στιγμή να αποδώσει τους καρπούς της.

Για τους διαγωνιζόμενους, είναι η στιγμή της αυτοπεποίθησης και της ψυχραιμίας, και για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, η στιγμή της συμπαράστασης και της υπομονής.

Στην παράταξη «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ» γνωρίζουμε πόσο δυσβάσταχτο ψυχολογικό και οικονομικόβάρος θέτει στις οικογένειες ο στόχος των Πανελληνίων Εξετάσεων. Γι αυτό διεκδικούμε και θα διεκδικούμε πάντα:

α) από την Πολιτεία την ενίσχυση του Δημόσιου Σχολείου, ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στη γνώση και

β) από τη Δημοτική Αρχή ολιστική θεώρηση του ζητήματος και λήψη δέσμης μέτρων στήριξης όχι μόνο των μαθητών αλλά και των οικογενειών τους καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού τους βίου.

Μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όσο σημαντική κι αν είναι, δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε -δυστυχώς- εξασφαλίζει ευημερία, επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση ή προσωπική ευτυχία.

Γι αυτό το λόγο, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι ένας σταθμός στη ζωή σας – όχι προορισμός. Στο πέρασμα των χρόνων θα ανοίγονται διαρκώς νέοι δρόμοι, νέες προοπτικές που θα έχετε τη δυνατότητα να εξερευνήσετε, ώστε τελικά να βγείτε νικητές στο στίβο της ζωής: συνειδητοποιημένοι, ενεργοί πολίτες και ολοκληρωμένοι άνθρωποι.

Μαίρη Διακολιού

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ»

Δημοτική Σύμβουλος

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -