Κυριακή, 28 Απριλίου,2024
ΑρχικήΤοπικά νέαΜαίρη Διακολιού: Αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε την πρωτοβουλία ενός συνδυασμού, του οποίου ο...

Μαίρη Διακολιού: Αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε την πρωτοβουλία ενός συνδυασμού, του οποίου ο επικεφαλής, κ. Καραμέρος



Σήμερα (19/06) εκ μέρους του συνδυασμού «Ενωμένο Μαρούσι» η παράταξή μας «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» προσκλήθηκε να συμμετάσχει σε συνάντηση με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το «Δάσος Συγγρού» που θα γίνει μόλις αύριο 20/06. Ενημερωθήκαμε από εκπρόσωπο του εν λόγω συνδυασμού τηλεφωνικά, ότι με πρωτοβουλία τους έχουν προσκληθεί για να συμμετέχουν συνδυασμοί και παρατάξεις από Μαρούσι και Κηφισιά και μάλιστα, μας είπε ότι έχουν αποδεχθεί και ότι του δήλωσαν ότι θα παραστούν συγκεκριμένοι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου, κάτι όμως που δεν επιβεβαίωσαν οι ίδιοι.


Η θέση μας:
1) Παρόλο που είμαστε υπέρ του συλλογικού τρόπου χειρισμού των ζητημάτων, αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε την πρωτοβουλία ενός συνδυασμού, του οποίου ο επικεφαλής, κ. Καραμέρος, ήταν ο υπεύθυνος προσπάθειας επιβουλής του δασικού χαρακτήρα του «Δάσους Συγγρού». Θυμίζουμε ότι ως Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών υπό την κ. Δούρου, διοργάνωσε και συμμετείχε σε συνάντηση με την τ.Υπουργό Τουρισμού, κ. Κουντουρά, τον τ.Γεν. Γρ. ΕΟΤ, κ. Τσέγα, την τ.Πρόεδρο του ΙΓΕ, κ. Γιάντση, με αντικείμενο την τουριστική αξιοποίηση του Συγγρού με την βοήθεια και τη συμμετοχή του cluster επιχειρηματιών που σύστησε εκείνος!
Ιδίως αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε τέτοια συνάντηση αφού, ο κ. Καραμέρος ακόμη δεν έχει ανακαλέσει δημοσίως την πρόθεση που τότε εμπράκτως εξεδήλωσε, αλλά ούτε και διαχώρισαν οι σύμβουλοι του συνδυασμού του, την θέση τους.


2) Η παράταξή μας υποστηρίζει κάθε προσπάθεια ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών και τις δράσεις τους σε ενιαίο μέτωπο, αλλά όταν αυτό το μέτωπο συγκροτείται στο επίπεδο των πολιτών, χωρίς πατερναλισμούς και παλαιοπολιτικά «καπελώματα». Δεν σκοπεύουμε να νομιμοποιήσουμε τις «όψιμες ευαισθησίες» στο όνομα της επικοινωνιακής ανάγκης υπέρ συγκεκριμένων κομματικών παραγόντων από κόμματα των οποίων οι ηγεσίες και στελέχη – όταν βρέθηκαν σε θέσεις εξουσίας – έκαναν άλλα αντί άλλων από αυτά που είχαν υποσχεθεί στους ψηφοφόρους τους, τους οποίους εμείς τουλάχιστον σεβόμαστε.

Γι’ αυτό και δεν θα συμμετέχουμε.

Ωστόσο, πιστεύουμε ότι όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας οφείλουμε να συνυπογράψουμε αίτημα για εισαγωγή του θέματος των τελευταίων εξελίξεων στο «Δάσος Συγγρού» στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου για να συνεδριάσει – ακόμη και διαδικτυακά- με τη δυνατότητα όμως της παρουσίας, παρακολούθησης και συμμετοχής  πολιτών και φορέων.
Κάτι το οποίο, αναλογικά, έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς.

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ