Παρασκευή, 29 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΣυνεντεύξειςΜίλα μου... με την Ανδριάννα Ρωμανού καλεσμένος ο Κος Δημήτριος Σούρας (Αποκλειστική...

Μίλα μου… με την Ανδριάννα Ρωμανού καλεσμένος ο Κος Δημήτριος Σούρας (Αποκλειστική συνέντευξη)



Δημήτριος Σούρας …ο γιατρός της καρδιάς μας, έτσι τον αποκαλούν οι χιλιάδες fun του στα κοινωνικά δίκτυα, ο θεράπων θαλπωρός της ψυχής μας θα τον αποκαλέσω εγώ. Ένας ταπεινός μεν δυνατός δε χαρακτήρας, ένας ιατρός που κατέκτησε την κορυφή …αλλά λέει ότι το χρωστάει αλλού…Ο γιατρός που μπήκε σε όλα τα σπίτια με την λέξη «κτηνάνθρωπος», ο γιατρός αυτός μας μίλησε!

Ανδριάννα: Καταρχήν να τονίσω ότι είναι μεγάλη μου τιμή και μεγάλη η χαρά μου που συνομιλώ μαζί σας. Δημήτριος Σούρας ένας γιατρός αποκάλυψη…να σας γνωρίσουμε λίγο…γεννημένος το 52 στον Βόλο?

Σούρας: Καλησπέρα σας…     Ναι γεννημένος το 1952 στον Βόλο από πατέρα γιατρό, θείο γιατρό, παππού γιατρό…

Ο πατέρας μου για να καταλάβετε ήταν γυναικολόγος με 20.000 γέννες στο ενεργητικό του βέβαια εκείνη την εποχή ήταν αναγκασμένος λόγω των καταστάσεων να είναι και γενικός ιατρός.

Ανδριάννα : Η απόφαση της ψυχιατρικής πως προέκυψε?

Σούρας : Εγώ δεν ήθελα να γίνω γιατρός…Καλλιτέχνης ήθελα να γίνω…έχω αποφοιτήσει από το εθνικό Ωδείο παίζω ακορντεόν και πιάνο. Αλλά το περιβάλλον όπως καταλαβαίνετε συν την εποχή το αντίθετο ευνόησαν….Πάω λοιπόν μια μέρα στον πατέρα μου και του λέω εγώ θέλω να γίνω καλλιτέχνης…και λαμβάνω την εξής απάντηση << φυσικά αγόρι μου και να γίνεις αλλά έξω από αυτό το σπίτι>> . Ο πατέρας μου βέβαια δεν ήταν ούτε εκείνος εκτός τέχνης όμως…Tότε εκείνα τα χρόνια μαζί με έναν φίλο του φανταστείτε ότι είχαν ιδρύσει το «Λυρικόν» έναν πολυχώρο πολύ προσεγμένο, ένα θέατρο που πληρούσε όλες τις προδιαγραφές για την εποχή του και τον Βόλο. Από εκεί είχαν περάσει τα μεγαλύτερα ονόματα και οι μεγαλύτεροι θίασοι…Τους ξέρω όλους τους έζησα όλους σαν παιδί φυσικά όμως…. Όπως καταλαβαίνετε η ενασχόληση μου με την ιατρική ήταν πλέον μονόδρομος. Τελείωσα γενική ιατρική για να γίνω παθολόγος αλλα είδα στην πορεία ότι η ψυχή του ανθρώπου ήταν αυτό που αγαπούσα και με αφορούσε. Τώρα πια μπορώ να σας πω ότι γεννήθηκα για να είμαι αυτό…ότι είναι το μόνο που ήθελα να κάνω είναι να είμαι ψυχίατρος.

Ανδριάννα : Κε Σούρα πόσο δύσκολη σας είναι η αποφόρτιση μετά από μια συνεδρία? Βέβαια ξέρω πως τώρα σαν διευθυντής στον τομέα σας δεν χρειάζεται αλλά σίγουρα κάποτε σας χρειαζόταν περισσότερο…

Σούρας : Έχω βρει το δικό μου εργαλείο… Ένα εικοσάλεπτο η μισάωρο μετά από κάθε συνεδρία δεν σηκώνω τηλέφωνα δεν μιλάω με κανέναν …ακούω μουσική μπαίνω λίγο στα social media βλέπω σελίδες κάνω άλλα πράγματα….έχω ανιχνεύσει ότι αυτό το εικοσάλεπτο που ασχολούμαι με κάτι άλλο με αποφορτίζει πλήρως …και με ξαναγυρνάει στην κανονικότητα μου….

Ανδριάννα : Στο ιστορικό σας έχουμε και την συγγραφή 9 βιβλίων?

Σούρας : 10 είναι….είναι όλα από τις εκδόσεις Κάκτος….απλά βιβλία εκλαϊκευμένα αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο για να μπορούν να τα καταλάβουν όλοι… Προσεχώς όμως θα μπούνε όλα μαζί σε έναν τόμο….αυτά τα βιβλία έχουν γραφτεί πολλά χρόνια πίσω και πιστεύω ότι ήρθε ο καιρός να είναι όλα μαζί σε έναν τόμο….πιστεύω είναι μια παρακαταθήκη  που θα φέρει το όνομα μου για πολλούς ανθρώπους.

Ανδριάννα : Αναλύοντας λίγο μόνο τους τίτλους των βιβλίων σας βλέπουμε μια απεριόριστη αγάπη προς τον άνθρωπο και περισσότερο με σεβασμό πάντα στο πρόσωπο γυναίκα , μάνα …μιλήστε μας λίγο για αυτό

Σούρας : Είμαι παντρεμένος με μια γυναίκα 32 χρόνια…το 50% Της ΕΠΙΤΥΧΊΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΟΦΕΙΛΩ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ…είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος …και πρακτικά και συναισθηματικά…σκεφτείτε πως στις αρχές του γάμου μας …γιατί μέναμε και μαζί 3-4 χρόνια πριν παντρευτούμε με στήριζε απόλυτα και στην δουλειά μου…ήταν η γραμματέας μου…μετά ήρθε το παιδί ..άλλαξαν λίγο τα πράγματα…αλλά συνεχίζει να με αντέχει…αυτό όμως που την κάνει τόσο ξεχωριστή είναι το ότι είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΗΤΕΡΑ…ΕΓΩ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ έχει μεγαλώσει την κόρη μας με τέτοιο ήθος και αξιοπρέπεια …φανταστείτε ότι η κόρη μου είναι στα 19 της δευτεροετής στη νομική με υποτροφία….δεν έχω να πω πολλά απλά αυτό ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ…

Ανδριαννα: Και πάμε και λίγο στην επικαιρότητα…έχουμε ειδικά 3 μήνες τώρα που βλέπουμε ακραία περιστατικά να συμβαίνουν διαρκώς …πιστεύετε ότι η οικονομική κρίση η ανέχεια μπορεί να οφείλεται για την τόσο μεγάλη έξαρση βίας?

Σούρας : Κοιτάξτε φυσικά η ανέχεια και ότι έχει να κάνει με το χρήμα η εγκληματικότητα δηλαδή έχει άμεση σχέση….αλλά σε ότι έχει να κάνει με αυτά τα περιστατικά που βλέπουμε έχει να κάνει η ατιμωρησία…σκεφτείτε ότι βγήκαν στην κοινωνία 17000 βαρυποινίτες με το νόμο Παρασκευόπουλου…αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τα εγκλήματα βίας που παρακολουθούμε να διαδραματίζονται. Για αυτά που βλέπουμε τρεις είναι οι παράγοντες 1) η παγκοσμιοποίηση 2) η ελευθεριότητα και όχι η ελευθερία…πιστέψτε με είναι εντελώς διαφορετικές έννοιες διότι η ελευθερία είναι το ύψιστο ιδανικό ..και φυσικά το 3) η ατιμωρησία ..η αγνωσία η συνεχής παράβλεψη και καταπάτηση του ποινικού κώδικα που μπάζει από παντού…σαφέστατα ένας κρατούμενος τυγχάνει και σωφρονισμού και συμπαράστασης αλλά τυγχάνει και τιμωρίας …σκεφτείτε τώρα ότι ο κάθε Μπάμπης θα φάει 16 χρόνια το οποίο με καλή διαγωγή θα γίνει 14 με κοινωνική εργασία θα μειωθεί και στα 4 χρόνια αυτός ο άνθρωπος θα είναι ανάμεσα μας.

Ανδριάννα : Κε Σούρα ποια είναι η γνώμη σας για τον «Μπάμπη» των Γλυκών Νερών αλλά και για τον κάθε < Μπάμπη > που εμφανίζεται ανα διαστήματα πυκνά βέβαια τον τελευταίο καιρό?

Σούρας : Θα σας το πω ακριβώς όπως είναι και παρακαλώ πολύ να διατυπωθεί και έτσι γιατί είναι πολύ σημαντικό να το καταλάβει ο κόσμος…αυτός ο άνθρωπος πάσχει από μια διαταραχή …αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας λέγεται….η οποία χαρακτηρίζεται από τα εξής : δεν έχουν συναισθήματα αυτοί οι άνθρωποι, έχουν έντονη παραβατικότητα  και το σημαντικότερο μετα την διάπραξη μιας εγκληματικής πράξης δεν έχουν τύψεις και ενοχές…οι άνθρωποι που παρουσιάζουν  αυτήν την διαταραχή είναι προγραμματισμένοι  ότι κάποια στιγμή θα κάνουν κακό…να σας αναφέρω μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα ? ο άνθρωπος που σκότωσε την Τοπαλούδη, το νέο περιστατικό με τον 30άρη, η «βιτριολού>>, ο 72χρονος στην Κυπαρίσσια που έκανε έγκλημα για έναν λογαριασμό…Εγώ αυτούς τους αποκαλώ ήρωες του κακού …είναι δημιουργημένοι για να κάνουν κάποια στιγμή το κακό … μια ψυχοπαθητική προσωπικότητα δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο για αυτό αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω την λέξη ¨κτηνανθρωπος¨ για να ακούσει ο κόσμος αυτό και να μπορώ μετά να εξηγήσω τους λόγους…και δυστυχώς να μην ξεχνάμε ότι πίσω από κάθε τέτοιο παιδί αν ψάξουμε θα βρούμε τους γονιούς.

Ανδριάννα : Τι έχετε να μας πείτε για αυτό το κοριτσάκι …την κόρη της Καρολάιν εννοώ είναι σωστό που πήγε στην οικογένεια της μαμάς …πιστεύετε ότι θα έπρεπε να υπάρχει μια υποδομή που να εξαφανίζει αυτά τα παιδάκια από αυτό το περιβάλλον και να τα προστατεύει?

Σούρας : Κοιτάξτε αν είμασταν στην Αμερική αυτό ακριβώς θα είχε συμβεί…εδώ όμως στην Ελλάδα που βρισκόμαστε αυτό δεν είναι δυνατόν…βάση λοιπόν όλων αυτών …ναι το παιδί μόνο με το περιβάλλον της μάνας θα μπορούσε να μεγαλώσει γιατί όσο καλοί και να είναι οι άλλοι γονείς μην ξεχνάμε ξανά το εξής πίσω από κάθε διαταραγμένο παιδί θα βρεις τους γονείς!

Ανδριάννα: Κε Σούρα τι πιστεύετε για τον εμβολιασμό και τον τρόπο που  επιδράει η πίεση των προνομίων στους Έλληνες?

Σούρας : Είναι αδιανόητο …το ότι έφτασα στα 69 μου χρόνια για να βλέπω ανθρώπους να διαδηλώνουν ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ να διαδηλώνουν ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. Πραγματικά και γράψτε το αναλαμβάνω κάθε ευθύνη για τα λεγόμενα μου όποιος βάζει πολιτικό χρώμα στην πανδημία είναι το ελάχιστο κουτός.

Ανδριάννα : Δηλαδή εσείς το έχετε κάνει?

Σούρας : Είμαι υγειονομικός ΦΥΣΙΚΑ …Εγώ και η συζυγός μου με Pfizer και η 19χρονη κόρη μου έχει κάνει ήδη από τις πρώτες με δική της βούληση το μονοδοσιακό της Johnson

Ανδριάνα : Κε Σούρα σας ευχαριστούμε πάρα πολύ

Σούρας : Εγώ σας ευχαριστώ

Μια συνομιλία με έναν άνθρωπο που πήραμε πολλά πράγματα ο Δημήτριος Σούρας είναι ένας γιατρός που αγαπάει τον άνθρωπο, ένας γιατρός που εξηγεί, ένας γιατρός με όλη την σημασία της λέξεως, τιμή μου που συνομίλησα μαζί του!

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -