Πέμπτη, 28 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΑθλητικάΚατά της European Super League Μακρόν και Τζόνσον

Κατά της European Super League Μακρόν και Τζόνσον



Μετά την UEFA και τις Εθνικές Λίγκες, κατά της European Super League άρχισαν να τάσσονται και οι ηγέτες της «Γηραιάς Ηπείρου», εν προκειμένω ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

«Η προεδρία της Γαλλίας χαιρετίζει τη θέση των γαλλικών ομάδων να μην αποδεχθούν να συμμετάσχουν στην European Super League η οποία απειλεί τις αρχές της αλληλεγγύης και του αθλητικού πνεύματος», επισήμανε ο Μακρόν.

«Το γαλλικό κράτος θα υποστηρίξει όλα τα μέτρα που έλαβαν οι LFP, FFF, UEFA και FIFA για την προστασία της ακεραιότητας των εθνικών και ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων», πρόσθεσε.

Ο Τζόνσον από την πλευρά του, με ανάρτηση στο Twitter υπογράμμισε ότι αυτή η κίνηση θα προκαλέσει ζημιά και πως οι σύλλογοι που συμμετέχουν σε αυτή την κίνηση είναι υπόλογοι απέναντι στους φιλάθλους και το άθλημα.

«Τα σχέδια για την European Super League θα ήταν πολύ ζημιογόνα για το ποδόσφαιρο και στηρίζουμε τις ποδοσφαιρικές Αρχές για να αναλάβουν δράση», έγραψε.

«Θα χτυπούσαν στην καρδιά του εγχώριου παιχνιδιού και θα ανησυχήσουν τους φιλάθλους σε όλη τη χώρα. Οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι πρέπει να απαντήσουν στους φιλάθλους τους και στην ευρύτερη κοινότητα ποδοσφαίρου πριν να κάνουν περαιτέρω βήματα».

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -