Σάββατο, 27 Απριλίου,2024
ΑρχικήΑθλητικά«Καμία πιθανότητα αποκλεισμού της Ρεάλ από το Champions League», σύμφωνα με την...

«Καμία πιθανότητα αποκλεισμού της Ρεάλ από το Champions League», σύμφωνα με την Marca



Δεν είναι λίγοι οι φορείς του ποδοφαίρου (σύλλογοι, ενώσεις) που ζητούν την επιβολή κυρίωσεων κατά των ομάδων που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία της European Super League.

Ακόμη κι όταν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα οι 10 από τους 12 συλλόγους που συνυπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου ποδοσφαιρικού φορέα «έκαναν πίσω μπροστά στις αντιδράσεις και στις απειλές που υπήρξαν, τόσο από την πλευρά των οπαδών, αλλά και των ανώτατων οργάνων (FIFA/UEFA).

Το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, απείλησε με κυρώσεις την Ρεάλ Μαδρίτης, αναφερόμενος στην πιθανότητα (μικρή όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος) του αποκλεισμού των «μερένγκες» από τους ημιτελικούς του Championw League, όπου έχουν προκριθεί, απέναντι στην Τσέλσι.

Η περίπτωση της πιθανής τιμωρίας της «Βασλιλισσας», στην οποία αναφέρθηκε ο Σλοβένος παράγοντας, θ΄ απασχολήσει την εκτελεστική επιτροπή της UEFA στη συνεδρίαση της Παρασκευής (23/04), η οποία θα εξετάσει τους τελικούς χώρους για το Eurocup και παρεμπιπτόντως θ΄ ασχοληθεί με τα όσα συνέβησαν στη διάρκεια της εβδομάδας.

Η προαναφερθείσα επιτροπή, όμως, δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα να επιβάλει κυρώσεις ούτε στη Ρεάλ Μαδρίτης ούτε σε κανένα σύλλογο.

Το όργανο επιβολής κυρώσεων της UEFA είναι η πειθαρχική επιτροπή της και κάθε τιμωρία φέρει τη διαδικασία, τον φάκελό της, τους ισχυρισμούς της, τα αποδεικτικά στοιχεία της, χωρίς ν΄ ανταποκρίνεται στην απόφαση του εκτελεστικού οργάνου.

‘Οπως αυτό αποκαλείται «διαχωρισμός των εξουσιών». Δεν υπάρχει καμμία νομική βάση για πιθανή δράση της εκτελεστικής επιτροπής στην υπόθεση της ESL κι αν κριθεί απαραίτητο, το CAS αναμένεται ν΄ ανατρέψει αμέσως την απόφαση.

Στο ερώτημα, εάν βάσει νόμου υπάρχει το ενδεχόμενο για την πιθανότητα κυρώσεων μελλοντικά, η «Marca» επικαλούμενη τις απόψεις «ειδικών στον αθλητισμό», αναφέρει πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει παραβεί κανένα άρθρο των κανονισμών του Champions League, ούτε υπάρχει άρθρο που να αντικατοπτρίζει την ασυμβατότητα της δημιουργίας ή της παρουσίασης μίας παράλληλης διοργάνωσης.

Στους κανονισμούς του Champions League για την τριετία 2021-2024 που εγκρίθηκαν την περασμένη Τρίτη (20/04), «δεν υπάρχει νομική βάση για τιμωρία» υποστηρίζει η ισπανική εφημερίδα.

 

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ