Πέμπτη, 28 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΑθλητικάΙταλία... η πρώτη των νοκ άουτ με νέα «τριάρα»

Ιταλία… η πρώτη των νοκ άουτ με νέα «τριάρα»



Σε δεύτερο συνεχόμενο ματς στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, η Εθνική Ιταλίας απέδειξε ότι… δεν αστειεύεται στο Euro 2020 και μπορεί να φτάσει πάρα πολύ ψηλά.

Μετά την εμφατική πρεμιέρα με την Τουρκία (3-0), η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι νίκησε με το ίδιο σκορ και την Ελβετία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της τελικής φάσης και με το 2Χ2 στο ξεκίνημα (6 βαθμοί) έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε και μαθηματικά το «εισιτήριο» για τους νοκ άουτ αγώνες που θ΄ ακολουθήσουν.

Από το τελικό σκορ γίνεται αντιληπτό ότι η «σκουάντρα ατζούρα» κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, έπαιξε και πάλι πολύ καλό ποδόσφαιρο με έμφαση τόσο στην καλή αμυντική της λειτουργία (σε δύο ματς δεν έχει δεχτεί γκολ), αλλά και στο δημιουργικό κομμάτι.

Το γκολ που ακυρώθηκε στο 19΄ με τη συνδρομή του VAR από τον Κιελίνι δεν πτόησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι βρήκαν απόψε στο πρόσωπο του Μανουέλ Λοκατέλι έναν ακόμη σκόρερ.

Ο 23χρονος άσος της Σασουόλο ήταν αυτός που πέτυχε δύο γκολ, το πρώτο στο 26΄ μετά από πάσα του Μπεράρντι και το δεύτερο στο 52΄ μετά από ασίστ του Μπαρέλα, ενώ στο 89΄ «χτύπησε» σε δεύτερο σερί ματς (είχε σκοράρει και στην πρεμιέρα) και ο Τσίρο Ιμόμπιλε για το τελικό 3-0.

Η Ελβετία έχασε διπλή ευκαιρία για να ξαναμπεί στο ματς,  στο 64΄, όταν ο Γκαβράνοβιτς πλάσαρε από την περιοχή, ο Ντοναρούμα απέκρουσε και στη νέα σέντρα-σουτ του ίδιου παίκτη ο γκολκίπερ της Ιταλίας έκανε νέα εντυπωσιακή επέμβαση, κρατώντας το «μηδέν».

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η Ελβετία έμεινε στον ένα βαθμό, μετά το 1-1 της πρεμιέρας με την Ουαλία και θέλει οπωσδήποτε νίκη στο φινάλε της φάσης των ομίλων απέναντι στην Τουρκία, έτσι ώστε να ελπίζει σε πρόκριση. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι (24΄ Ατσέρμπι), Σπινατσόλα, Μπαρέλα (87΄ Κριστάντε), Ζορζίνιο, Λοκατέλι (86΄ Πεσίνα), Μπεράρντι (70΄ Τολόι), Ιμόμπιλε, Ινσίνιε (69΄ Κιέζα).

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Σαρ (58΄ Ζούμπερ), Ακάντζι, Φρόιλερ (84΄ Σόου), Τσάκα, Εμπαμπού (58΄ Βίντμερ), Ροντρίγκες, Σακίρι (76΄ Βάργκας)), Σεφέροβιτς (46΄ Γκαβράνοβιτς), Εμπολό.

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -