Τρίτη, 19 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΑθλητικάΘρίαμβος των Γυναικών, 3-0 την Ισπανία

Θρίαμβος των Γυναικών, 3-0 την Ισπανία



Η Εθνική Γυναικών επικράτησε με 3-0 της Ισπανίας στο ντέρμπι του 1ου τουρνουά του 3ου προκριματικού ομίλου του Ευρωβόλεϊ 2021 και με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς είναι το φαβορί για την πρώτη θέση και την πρόκριση.

Κι αν το τελικό σκορ προδιαθέτει για μια εύκολη νίκη για την ελληνική ομάδα, η αλήθεια είναι ότι τα κορίτσια του Γκιγιέρμο Ναράνχο έκαναν τρομερή προσπάθεια σε ένα ματς γεμάτο ανατροπές και μεγάλες φάσεις, με την Ανθή Βασιλαντωνάκη και την Στέλλα Χριστοδούλου να βάζουν τη δική τους σφραγίδα στη σπουδαία νίκη.

Στο πρώτο η Ελλάδα ξεκίνησε πολύ καλά και κατάφερε από νωρίς να ξεφύγει στο σκορ (4-2, 9-5) διατηρώντας αυτή τη διαφορά μέχρι το 13-8 όταν η Ισπανία άρχισε να πιέζει από το σερβίς για να μειώσει αρχικά σε 13-11 και να ισοφαρίσει 14-14.

Η εικόνα του… ντέρμπι όμως δεν κράτησε πολύ καθώς η Τζίνα Λαμπρούση με επίθεση έκανε το 16-15 και πήγε στη γραμμή του σερβίς απ’ όπου έφυγε όταν το σκορ έγινε 21-15.

Το σετ φάνηκε να έχει τελειώσει, αλλά ένα νέο σερί από κακές ελληνικές υποδοχές έφερε την Ισπανία στο -1 (23-22) και με κόντρα ισοφάρισης, όμως το μπλοκ της Βασιλαντωνάκη και η επίθεση από την ίδια έκαναν το 25-22.

Ίδιο φινάλε, αλλά εντελώς διαφορετικό σενάριο στο δεύτερο σετ, αφού η Ισπανία είχε το πάνω χέρι από την αρχή μέχρι και τον 20ο πόντο. Οι φιλοξενούμενες πίεσαν και πάλι από την αρχή του σετ με το σερβίς τους αναγκάζοντας τον Ναράνχο να πάρει πολύ νωρίς τάιμ άουτ (3-7).

Αμέσως μετά προέκυψε μια αντίδραση (5-7) όμως η Ισπανία έπαιρνε εύκολα την αλλαγή και στο 9-11 άρχισε να χτίζει πάλι μια διαφορά (9-13, 11-16). Η Ελλάδα πλησίασε σε 15-17, αλλά έχασε αρκετές κόντρα επιθέσεις για να πλησιάσει κι άλλο στο σκορ και να φτάσουμε στο 17-20.

Η Βλαχάκη μείωσε, η Βασιλαντωνάκη πήγε στο σερβίς και η Ισπανία κατέρρευσε. Με την Χριστοδούλου να έχει τρεις πόντους (1 μπλοκ και δύο πλασέ, την Βλαχάκη άλλους δύο και ισάριθμα λάθη των αντιπάλων μας, η Ελλάδα με σερί 7-0 πήρε το σετ με 25-20.

Η Ισπανία άργησε να συνέλθει από την ανατροπή και η Ελλάδα ξεκίνησε με κεκτημένη ταχύτητα το τρίτο σετ ξεφεύγόντας με 9-6 και 11-8. Οι φιλοξενούμενες προσπάθησαν να επιστρέψουν, ισοφάρισαν σε 11-11, ωστόσ και πάλι η Στέλλα Χριστοδούλου έδωσε τη λύση.

Με πλασέ και άσο άνοιξε τη διαφορά στο 18-15, ο νέος άσος της Στράντζαλη έφερε το 20-16 κι όλα πλέον είχαν κριθεί με τον επίλογο να γράφεται με την πάιπ της Στράντζαλη.

 

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -