Σάββατο, 27 Απριλίου,2024
ΑρχικήΕπιστήμη και τεχνολογίαΗ Tesla σταματά να δέχεται πληρωμές σε bitcoins

Η Tesla σταματά να δέχεται πληρωμές σε bitcoins



H Tesla δεν θα δέχεται πλέον πληρωμές σε bitcoins για αγορές αυτοκινήτων της, δήλωσε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Έλον Μασκ, επικαλούμενος περιβαλλοντικούς προβληματισμούς- σε κάτι που εκλαμβάνεται ως μια απότομη αλλαγή της θέσης της εταιρείας σχετικά με το κρυπτονόμισμα.

Όπως γράφει το Reuters, τo Bitcoin σημείωσε πτώση άνω του 10% αφού ο Μασκ έγραψε στο Twitter την απόφασή του να «παγώσει» τη χρήση του, λιγότερο από δύο μήνες αφού η εταιρεία άρχισε να αποδέχεται πληρωμές στο μεγαλύτερο ψηφιακό συνάλλαγμα του κόσμου. Άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το Ethereum, έπεσαν και αυτά, πριν ανακτήσουν λίγο έδαφος στην Ασία.

Η χρήση του Bitcoin για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla υπέδειξε την ύπαρξη αντίφασης μεταξύ της φήμης του Μασκ ως υπερμάχου της προστασίας του περιβάλλοντος και της χρήσης της δημοτικότητάς του ως ενός εκ των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη που τάχθηκε υπέρ των κρυπτονομισμάτων.

Κάποιοι από τους επενδυτές της Tesla, καθώς και υπέρμαχοι του περιβάλλοντος, αποδοκιμάζουν τον τρόπο με τον οποίο τα bitcoins «εξορύσσονται» χρησιμοποιώντας μεγάλες ποσότητες ηλεκτρισμού, που παράγεται με ορυκτά καύσιμα.

Ο Μασκ είπε την Τετάρτη πως συμμερίζεται αυτούς τους προβληματισμούς, ειδικά ως προς τη χρήση άνθρακα.

«Το κρυπτονόμισμα είναι καλή ιδέα σε πολλά επίπεδα, και πιστεύουμε ότι έχει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, μα αυτό δεν μπορεί να λαμβάνει χώρα σε μεγάλο κόστος για το περιβάλλον» έγραψε. Οι μετοχές της Tesla έπεσαν αργότερα 1,25%.

Η Tesla αποκάλυψε τον Φεβρουάριο πως είχε αγοράσει bitcoins αξίας 1,5 δισ. δολαρίων πριν αρχίσει να το αποδέχεται για πληρωμές τον Μάρτιο, προκαλώντας μία άνοδο περίπου 20% στο κρυπτονόμισμα.

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν αγοράστηκαν αυτοκίνητα με bitcoins.

 

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ