Παρασκευή, 3 Μαΐου,2024
ΑρχικήΕπιστήμη και τεχνολογίαΗ Apple θέλει επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία ως τον Σεπτέμβριο

Η Apple θέλει επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία ως τον Σεπτέμβριο



H Apple θέλει οι εργαζόμενοί της να επιστρέψουν στα γραφεία ως τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με memo που εστάλη σε όλη την εταιρεία την Τετάρτη.

Όπως αναφέρει το BBC, ο διευθύνων σύμβουλος, Τιμ Κουκ, έγραψε πως οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέφουν στα γραφεία τους τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα. Σε κάποιους θα δοθεί η επιλογή να εργάζονται τις άλλες δύο ημέρες εξ αποστάσεως.

Οι ομάδες που απαιτούν εργασία/ παρουσία αυτοπροσώπως θα επιστρέφουν για 4-5 ημέρες.

Η εταιρεία είπε επίσης στο προσωπικό πως θα μπορούν να κάνουν αίτηση για την ευκαιρία να εργάζονται εξ αποστάσεως για δύο εβδομάδες κάθε χρόνο. Ωστόσο τα αιτήματα αυτά θα πρέπει να εγκριθούν από τους μάνατζερ.

Ο Κουκ είπε ότι παρά την ομαλή μετάβαση στην τηλεργασία, δεν αντικαθιστά επαρκώς τη συνεργασία αυτοπροσώπως.

«Παρά τα όσα ήμασταν σε θέση να καταφέρουμε, ενώ πολλοί από εμάς ήταν χωριστά, η αλήθεια είναι πως κάτι απαραίτητο έλειπε αυτή την τελευταία χρονιά: Το να έχουμε ο ένας τον άλλον» ανέφερε στο έγγραφο, που είδε το The Verge.

«Οι τηλεδιασκέψεις μείωσαν την απόσταση μεταξύ μας, σίγουρα, μα υπάρχουν πράγματα που απλά δεν μπορούν να αναπαραχθούν».

«Το ξέρω πως δεν είμαι μόνο εγώ που μου λείπει ο βόμβος της δραστηριότητας, της ενέργειας, της δημιουργικότητας και της συνεργασίας στις συναντήσεις μας πρόσωπο με πρόσωπο και η αίσθηση της κοινότητας που έχουμε δημιουργήσει» πρόσθεσε.

Η εταιρεία ήταν πιο «συντηρητική» ως προς την τηλεργασία σε σχέση με άλλους κολοσσούς του χώρου της τεχνολογίας.

Το Facebook ανακοίνωσε πέρυσι το Facebook ανακοίνωσε πως οι εργαζόμενοί του θα μπορούσαν να εργάζονται από το σπίτι όσο επιθυμούν, αρκεί να πάρουν έγκριση από τον μάνατζέρ τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, ανακοίνωσε και αυτός μια παρόμοια πολιτική τον Μάιο του 2020. Ωστόσο η Google πρόσφατα ανακοίνωσε και αυτή μια πρωτοβουλία για να φέρει περισσότερα άτομα πίσω στα γραφεία τους, για τρεις ημέρες την εβδομάδα.

 

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ