Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου,2024
ΑρχικήΑθλητικάΗ Μπαρτσελόνα χάνει τον τίτλο στην έδρα της

Η Μπαρτσελόνα χάνει τον τίτλο στην έδρα της



Ισόπαλο 0-0 ολοκληρώθηκε το ντέρμπι κορυφής της La Liga, ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο Μαδρίτης, στο πλαίσιο της 35ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος.

Έτσι, οι «ροχιμπλάνκος» παρέμειναν στην κορυφή και στο +2 από τους Καταλανούς, έχοντας πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, αλλά ο τίτλος αυτή τη στιγμή είναι στα χέρια της Ρεάλ, που αν νικήσει στα τέσσερα παιχνίδια που της απομένουν, αρχής γενομένης από το αυριανό εντός έδρας με τη Σεβίλη, θα διατηρήσει τον τίτλο.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν είναι άξια της τύχης της, αφού αν και είχε την ευκαιρία να βρεθεί μόνη στην κορυφή και να ορίζει την τύχη της, έχασε πέντε βαθμούς στην έδρα στα τελευταία παιχνίδια της, γνωρίζοντας ήττα-σοκ από τη Γρανάδα στο «Καμπ Νου» κι αδυνατώντας να νικήσει την Ατλέτικο απόψε.

Το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι σημαδεύτηκε από μία αναγκαστική αλλαγή εκατέρωθεν. Ο Λεμάρ αποχώρησε μόλις στο 13ο λεπτό λόγω μυϊκού τραυματισμού, ενώ στο 31΄ αντικαταστάθηκε ο Μπουσκέτς, που χτύπησε στο κεφάλι μετά από μία εναέρια σύγκρουση με τον Σάβιτς.

Η Ατλέτικο ήταν πιο επικίνδυνη στο πρώτο μέρος και απείλησε με τους Κορέα, Γιορέντε, Σουάρες και Φελίπε (ο τελευταίος έχασε τη μεγαλύτεηρ ευκαιρία, αστοχώντας αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή), ενώ οι γηπεδούχοι είχαν μία και… καλή ευκαιρία, με ένα απίθανο σόλο και σουτ του Μέσι, που όμως ο Όμπλακ «έβγαλε» με τα ακροδάχτυλα.

Το σκηνικό άλλαξε στο β΄ ημίχρονο, με την Μπαρτσελόνα να παίρνει τον έλεγχο και τους «ροχιμπλάνκος» να οπισθοχωρούν και -από ένα σημείο και μετά- να δείχνουν ικανοποιημένοι με την ισοπαλία.

Οι «μπλαουγκράνα» απείλησαν σε στημένες φάσεις με τους Αραούχο και Πικέ, είδαν τον Όμπλακ να αποκρούει ένα καλό φάουλ του Μέσι και στο τελευταίο πεντάλεπτο «άγγιξαν» δύο φορές το γκολ της νίκης, χωρίς να το βρουν: η κεφαλιά του αφύλακτου Ντεμπελέ στο 85΄ ήταν άστοχη και το φάουλ του Μέσι στο 90΄ «έξυσε» τη συμβολή των δοκών του Όμπλακ.

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ