Κυριακή, 5 Μαΐου,2024
ΑρχικήΑθλητικάΗ Μπάγερν μειώνει το μισθό των ανεμβολίαστων παικτών της

Η Μπάγερν μειώνει το μισθό των ανεμβολίαστων παικτών της



Η Μπάγερν Μονάχου αποφάσισε να μειώσει τους μισθούς των ποδοσφαιριστών που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 και βρίσκονται σε καραντίνα, όπως ο Τζόσουα Κίμιχ, ο οποίος τέθηκε σε απομόνωση αφού ήρθε σε επαφή με μολυσμένα άτομα, αναφέρει η γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα Bild am Sonntag.

Ο 26χρονος Κίμιχ τέθηκε σε απομόνωση για δεύτερη φορά την Παρασκευή, λόγω νέας έκθεσης στον κορωνοϊό. Ο Γερμανός διεθνής είχε μόλις βγει από την καραντίνα την Τρίτη, αφότου είχε έρθει σε επαφή με τον συμπαίκτη του Νίκλας Ζίλε, ο οποίος βρέθηκε θετικός την περασμένη εβδομάδα.

Οι αξιωματούχοι της Μπάγερν ενημέρωσαν τον Κίμιχ και τέσσερις συμπαίκτες του ότι οι μισθοί τους θα μειωθούν εάν τεθούν σε απομόνωση, σύμφωνα με τη γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα. Ο Σερζ Γκνάμπρι, ο Τζαμάλ Μουσιάλα, ο Έρικ Μαξίμ Τσούπο-Μότινγκ και ο Μάικλ Κουζάνς είναι οι υπόλοιποι  Βαυαροί παίκτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, σύμφωνα με την Bild.

Η Μπάγερν, η οποία ηττήθηκε την Παρασκευή -χωρίς τον Κίμιχ- στο Άουγκσμπουργκ (1-2) στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Bundesliga, αρνήθηκε να σχολιάσει. Η περίπτωση του Γερμανού διεθνή (64 συμμετοχές), που επέλεξε να μην εμβολιαστεί για «προσωπικούς λόγους», πυροδότησε τη συζήτηση στη Γερμανία, ενόψει ενός νέου κύματος επιδημίας Covid-19.

Τα ποσοστά μόλυνσης αυτή την εβδομάδα έφτασαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, καθώς το ποσοστό των ατόμων που εμβολιάστηκαν είναι μικρότερο από 70%.

Οι περιφερειακές κυβερνήσεις της Βαυαρίας και της Σαξονίας, από τις πιο πληγείσες από την αναζωπύρωση της πανδημίας, ανακοίνωσαν την Παρασκευή την ακύρωση όλων των χριστουγεννιάτικων αγορών, καθώς και άλλους περιορισμούς.

Την Πέμπτη, η συνεδρίαση της Επιτροπής Κρίσης αντιμετώπισε την απερχόμενη Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τους επικεφαλής των Περιφερειών, οι οποίοι αποφάσισαν να εφαρμόσουν τον κανόνα «2G» σε όλη την επικράτεια, μόλις το όριο εισαγωγής θα ξεπεράσει τρεις ασθενείς με Covid κάθε 100.000 κάτοικοι.

Αυτός ο κανόνας επιτρέπει μόνο σε εμβολιασμένα και θεραπευμένα άτομα να έχουν πρόσβαση σε δημόσιους χώρους όπως εστιατόρια, κινηματογράφους, αίθουσες συναυλιών ή αθλητικές εκδηλώσεις.

 

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ