Σάββατο, 20 Απριλίου,2024

ΑρχικήΚόσμοςΗ Ινδία κατέγραψε 300.000 θανάτους λόγω Covid-19

Η Ινδία κατέγραψε 300.000 θανάτους λόγω Covid-19



Το φράγμα των 300.000 θανάτων λόγω κορωνοϊού έσπασε η Ινδία, καθώς η χώρα συνεχίζει να πλήττεται από  την πανδημία.

Χρειάστηκε λιγότερο από ένας μήνας για να καταγραφούν οι τελευταίοι 100.000 θάνατοι.

Έτσι η Ινδία έγινε σήμερα η τρίτη χώρα του κόσμου, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, όπου ξεπεράστηκε το όριο των 300.000 θανάτων λόγω Covid-19.

Η Ινδία έχει καταγράψει 26 εκατ. κρούσματα- δεύτερη μετά τις ΗΠΑ – και πλέον αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας παγκοσμίως.

Ένα θανατηφόρο δεύτερο κύμα τις τελευταίες εβδομάδες έχει κατακλύσει το σύστημα υγείας της χώρας, με τα νοσοκομεία να αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την εισροή ασθενών αλλά και τις περιορισμένες προμήθειες σε βασικά φάρμακα και οξυγόνο.

Τις τελευταίες ημέρες, ανησυχίες έχει δημιουργήσει το γεγονός ότι αυξάνεται ο αριθμός των θανατηφόρων λοιμώξεων «μαύρου μύκητα» που συνδέονται με ασθενείς Covid-19 που βρίσκονται στην ανάρρωση.

Σε ορισμένα μέρη, ακόμη και τα κρεματόρια εξάντλησαν τη δυναμικότητά τους και αναγκάστηκαν να επεκταθούν σε αυτοσχέδιες τοποθεσίες σε δημόσια πάρκα.

Τα στοιχεία για τη θνητότητα στην Ινδία είναι ελάχιστα και οι θάνατοι στο σπίτι συχνά δεν καταγράφονται, ειδικά στις αγροτικές περιοχές.

Υπάρχουν αναφορές δημοσιογράφων που μετρούν σώματα στα νεκροτομεία, για να προσπαθήσουν να πάρουν έναν πιο ακριβή αριθμό των απωλειών.

Ορισμένα μοντέλα εικάζουν ότι περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι ενδέχεται να έχουν πεθάνει.

Η προσπάθεια εμβολιασμού της χώρας επίσης δεν σημειώνει σημαντική  πρόοδο για να διευκολύνει την τρέχουσα κρίση.

 

 

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ