Παρασκευή, 29 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΕπιστήμη και τεχνολογίαΗ Ιαπωνία θα εξερευνήσει την Σελήνη με ένα… μπαλάκι του μπέιζμπολ

Η Ιαπωνία θα εξερευνήσει την Σελήνη με ένα… μπαλάκι του μπέιζμπολ



Η  διαστημική υπηρεσία της Ιαπωνίας (JAXA) βλέποντας το τεράστιο ενδιαφέρον που έχει ανακύψει για την εξερεύνηση της Σελήνης από όλες τις χώρες που διαθέτουν μεγάλες διαστημικές υπηρεσίες (ΗΠΑ, Ευρώπη, Ρωσία, Κίνα) αποφάσισε να μπει και αυτή στο παιχνίδι.

Μέχρι σήμερα στους πλανήτες, τους δορυφόρους και τους αστεροειδείς έχουμε στείλει είτε κάποια ρόβερ, ρομποτικά οχήματα εξερεύνησης, είτε κάποιες διαστημοσυσκευές που δεν μετακινούνται από το σημείο στο οποίο προσεδαφίστηκαν και πραγματοποιούν εκεί τις μελέτες για τις οποίες κατασκευάστηκαν.

Όπως έγινε γνωστό η JAXA σχεδιάζει με αποστολή εξερεύνησης στην Σελήνη χρησιμοποιώντας ένα ρομποτάκι που θα έχει σχήμα παρόμοιο με αυτό μια μπάλας του μπέιζμπολ. Το ρομποτάκι θα έχει ικανότητα να μετασχηματίζεται και να προσαρμόζεται στο τεραίν και το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται.

Βασική του αποστολή θα είναι η καταγραφή εικόνων αλλά και η συλλογή δεδομένων για την σεληνιακή σκόνη. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά το ρομποτάκι θα έχει βάρος 250 γραμμαρίων, διάμετρο περίπου 80 χιλιοστά και θα διαθέτει δύο ροδάκια για να κινείται πάνω στην επιφάνεια της Σελήνης.

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ελαφρύ και εξαιρετικά συμπυκνωμένο ρομπότ που θα μπορεί να κινείται με άνεση στο άγριο σεληνιακό περιβάλλον και θα μπορεί να παίξει πολλούς ρόλους σε διάφορες επερχόμενες αποστολές εξερεύνησης της Σελήνης» αναφέρει η JAXA σε ανακοίνωση της. Η ιαπωνική διαστημική υπηρεσία σχεδιάζει να στείλει το ρομποτάκι της Σελήνη το 2022.

 

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -