Σάββατο, 4 Μαΐου,2024
ΑρχικήΚόσμος«Επικίνδυνη η κατάσταση στα νοσοκομεία» λόγω έξαρσης των κρουσμάτων

«Επικίνδυνη η κατάσταση στα νοσοκομεία» λόγω έξαρσης των κρουσμάτων



Η Γερμανία χρειάζεται επειγόντως αυστηρότερα μέτρα για να ελέγξει την αύξηση των λοιμώξεων Covid-19 και να προστατεύσει τα νοσοκομεία από μια «ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση», σύμφωνα με τον επικεφαλής του λόμπι εντατικής θεραπείας DIVI της χώρας.

Οι ΜΕΘ χρειάστηκε να βρουν κλίνες για περίπου 1.400 επιπλέον ασθενείς με κορωνοϊό την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του DIVI Γκέρνοτ Μαρξ. Ο συνολικός αριθμός — αυτή τη στιγμή είναι περίπου 4.600 — θα φτάσει τις 6.000 μέχρι τα Χριστούγεννα, ξεπερνώντας την κορύφωση κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας τον περασμένο χειμώνα, προέβλεψε.

«Πρέπει να προστατεύσουμε το προσωπικό μας και να αποτρέψουμε την κατάρρευση των κλινικών μας υπό την πίεση», είπε ο Μαρξ την Τετάρτη σε συνέντευξή του στην τηλεόραση ZDF. Ζήτησε επίσης υποχρεωτικά εμβόλια Covid για όλους τους ενήλικες, λέγοντας ότι το βήμα είναι απαραίτητο «όχι μόνο για να σπάσει το τέταρτο κύμα, αλλά για να αποτραπεί ένα πέμπτο και έκτο κύμα».

Η Γερμανία πλησιάζει στο να καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς για τον Covid-19, με τον Όλαφ Σολτς, τον νέο καγκελάριο, να υποστηρίζει την πρωτοβουλία. Ο Σοσιαλδημοκράτης, ο οποίος πρόκειται να ορκιστεί για να αντικαταστήσει την Άνγκελα Μέρκελ την επόμενη εβδομάδα, ζήτησε να διεξαχθεί κοινοβουλευτική ψηφοφορία πριν από το τέλος του έτους.

Παρά την προηγούμενη διαβεβαίωση ότι τα εμβόλια θα είναι εθελοντικά, υπάρχει αυξανόμενη συναίνεση μεταξύ πολλών μερών για μια εντολή. Οι υποχρεωτικές δόσεις θα μπορούσαν στη συνέχεια να ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο.

Ο Σολτς, η Μέρκελ και οι επικεφαλής των 16 κρατιδίων της Γερμανίας θα έχουν περισσότερες συνομιλίες την Πέμπτη για μια σειρά προτάσεων για νέους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένων αυστηρότερων περιορισμών για τους μη εμβολιασμένους, περιορισμού των οπαδών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και κλείσιμο μπαρ και νυχτερινών κέντρων σε περιοχές που έχουν πληγεί σοβαρά.

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ