Παρασκευή, 19 Απριλίου,2024

ΑρχικήΕπιστήμη και τεχνολογίαΕξερράγη και ο 4ος πύραυλος του Έλον Μασκ λίγα λεπτά μετά την...

Εξερράγη και ο 4ος πύραυλος του Έλον Μασκ λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του



Η τέταρτη δοκιμαστική πτήση του πυραύλου Starship της SpaceX απέτυχε, όπως και οι τρεις προηγούμενες, καθώς αυτός εξερράγη, ανέφερε στο Twitter ο ιδρυτής της εταιρείας Έλον Μασκ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη, περίπου 2,5 λεπτά μετά την απογείωση, με συνέπεια ο πύραυλος να εξαφανιστεί μέσα σε ένα πυκνό σύνεφο ομίχλης.

«Κάτι σοβαρό συνέβη» τη στιγμή της καθόδου. «Θα πρέπει να διαπιστώσουμε τι ήταν, αφού εξετάσουμε τα συντρίμμια, αργότερα σήμερα»,έγραψε στην ανάρτησή του, ο Μασκ προσθέτοντας, αστειευόμενος: «Τουλάχιστον, ο κρατήρας βρίσκεται σε καλό σημείο!».

Η δοκιμαστική εκτόξευση, από τη Starbase, κοντά στη Μπόκα Τσίκα, στο νότιο Τέξας, αρχικά ήταν προγραμματισμένη για χθες Δευτέρα, όμως αναβλήθηκε για σήμερα επειδή ο επιθεωρητής της FAA, της αμερικανικής υπηρεσίας ασφάλειας της αεροπορίας, δεν κατάφερε να φτάσει εγκαίρως στην περιοχή.

Ο πύραυλος SN11 εκτοξεύτηκε από τη βάση Starbase, στο νότιο Τέξας, γύρω στις 15.00 (ώρα Ελλάδας) και άρχισε να ανεβαίνει σε ύψος 10 χιλιομέτρων όταν παρουσιάστηκαν ορισμένα προβλήματα στη ζωντανή μετάδοση της δοκιμής και κατά την κάθοδο διακόπηκε.

 

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ