Τετάρτη, 24 Απριλίου,2024

ΑρχικήΤοπικά νέαΕνωμένο Μαρούσι: Υγεία και ασφάλεια για όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο Αμαρουσίου...

Ενωμένο Μαρούσι: Υγεία και ασφάλεια για όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο Αμαρουσίου – Ενωμένο Μαρούσι



Το Μαρούσι δεν επιτρέπεται να θρηνήσει επιχειρησιακούς υπαλλήλους λόγω έλλειψης ή/και κακής ποιότητας Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ).

Σε καμία περίπτωση δε δεν μπορεί να γίνεται δύσκολη η ζωή των εργαζομένων λόγω ελλείψεων από αβλεψία της διοίκησης. Καθημερινά βλέπουμε στους δρόμους της πόλης μας εργαζόμενους που προσπαθούν χωρίς τα απαραίτητα μέσα.

Το καταγγέλλουν και οι ίδιοι επίσημα οπότε σε συνέχεια του δελτίου τύπου της ΔΑΣ- ΟΤΑ του Δήμου Αμαρουσίου, η δημοτική παράταξη #Ενωμενο Μαρούσι στέκεται στο πλευρό των υπαλλήλων που στερούνται μέσων ατομικής προστασίας.

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής ως συνταγματικό δικαίωμα, δεν μπορεί να είναι προνόμιο των μόνιμων ή ΙΔΑΧ υπαλλήλων, αλλά δικαίωμα κάθε υπαλλήλου και κάθε δημότη.

Η χειμερινή περίοδος είναι μπροστά μας και η απειλή από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ακόμα πιο έντονη λόγω και της κλιματικής κρίσης. Οι υπάλληλοι του Δήμου θα κληθούν ανά περίπτωση να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες τέτοιων φαινομένων στα όρια του δήμου μας.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να προβεί άμεσα σε ενέργειες για την προμήθεια των ΜΑΠ ( μέσων ατομικής προστασίας) και την αποζημίωση των εργαζόμενων των ΜΑΠ παρελθόντων ετών που δεν τους χορηγήθηκαν, εφόσον προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να φροντίσει άμεσα και για την επισκευή των βλαβών του στόλου οχημάτων του δήμου μας για την ασφαλή διέλευση από τους δρόμους, ώστε να είναι εγγυημένη η ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά και των πεζών και των διερχομένων οχημάτων. Τα οχήματα θα πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να προβεί άμεσα σε ενέργειες ολιστικής αντιμετώπισης ελλείψεων ως προς την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, με αναβάθμιση του στόλου και των μηχανημάτων έργου που χρησιμοποιούνται από τους επιχειρησιακούς υπαλλήλους, χρήση ανανεωμένων εγχειρίδιων λειτουργίας, σεμιναρία για την υγεία και ασφάλεια στον χώρο εργασίας και ασκήσεις για κάθε κίνδυνο και για κάθε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το #Ενωμένο Μαρούσι στέκεται στο πλευρό των υπαλλήλων και εντείνει τους προσπάθειες για αναβάθμιση της ασφάλειας των υπαλλήλων και των δημοτών σε κάθε επίπεδο.

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ