Παρασκευή, 29 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΤοπικά νέαΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ: ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΔΟΜΗΤΟΣ...

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ: ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΔΟΜΗΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑΣ. ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ



Με άδεια της Πολεοδομίας Αμαρουσίου (224992/16-4-2021) άρχισε ήδη να κατασκευάζεται κτίριογραφείων 7000 τ.μ στο πρώην οικόπεδο «ΚΟΥΡΟΥ», δίπλα από το σταθμό Νερατζιώτισσας του ΗΣΑΠ και του Προαστιακού.
Μετά το ΧΕΥ Νερατζιώτισσας που πουλήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτες και έγινε κτίριο γραφείων, τον καθορισμό όρων δόμησης και χρήσεων γης στο ΧΕΥ Κηφισίαςγια να μπορεί να πουληθεί και αυτό από το ΤΑΙΠΕΔ,έρχεται τώρα και η τσιμεντοποίηση αυτού του τελευταίου μεγάλου (10 στρέμματα) αδόμητου ιδιωτικού χώρου στην περιοχή του σταθμού.
Χάνεται η τελευταία ευκαιρία που υπήρχε να δημιουργηθεί ένας χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων για την εξυπηρέτηση του σταθμού και την αποσυμφόρηση των γύρω περιοχών του Ψαλιδίου, του Αγ. Θωμά και των Εργατικών από την παράνομη στάθμευση.
Ο Δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων. Όχι μόνο δεν έκανε κάτι για να διασώσει τον χώρο από την τσιμεντοποίηση και την εμπορική εκμετάλλευση του σε βάρος των πολιτών και της οικονομικής ζωής της πόλης, αλλά δεν είχε ούτε καν το πολιτικό θάρρος να ενημερώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8-4-202για την εξέλιξη αυτή.
Αν ισχυριστεί ότι δεν το γνώριζε, επειδή οι υπηρεσίες του Δήμου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κ. Ρώτας δεν τον είχαν ενημερώσει έγκαιρα για ένα τόσο σημαντικό γεγονός, ή δεν είναι ικανός να ελέγξει τους συνεργάτες του, ή διαφορετικά, το απέκρυψε σκόπιμα,ώστε να μην δημιουργήσει εμπόδια στους εργολάβους.
Στις 8-4-2021 η άδεια δεν είχε εκδοθεί (εκδόθηκε στις 16-4-2021) και υπήρχε πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα αντίδρασης από το Δήμο, αν υπήρχε η πολιτική βούληση.
Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι με τις πολιτικές των Κυβερνήσεων διαχρονικά και την υποστήριξη των πολιτικών αυτών από τις δημοτικές πλειοψηφίες τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια η ποιότητα ζωής των κατοίκων και η τοπική οικονομία συνεχώς υποβαθμίζονται προς όφελος των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
Καλούμε τους τοπικούς συλλόγους να αντιδράσουν άμεσα στην περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων των περιοχών τους.
Είναι ντροπή από τη μια μεριά να χαρακτηρίζονται δημόσιο συμφέρον τα κέρδη του Καζίνο της Πάρνηθαςπροκειμένου να μεταφερθεί στο Μαρούσι, ενώ οι ανάγκες μιας ολόκληρης πόλης να ισοπεδώνονται υπέρ των οικονομικών συμφερόντων κάποιων επιχειρηματικών συμφερόντων και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής.
Καλούμε, έστω και τώρα, στο και πέντε, τη δημοτική αρχή να αλλάξει στάση και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ακυρωθεί η άδεια και ο χώρος να απαλλοτριωθεί προς το κοινό συμφέρον των κατοίκων του Μαρουσιού και των γύρω περιοχών.

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -