Σάββατο, 4 Μαΐου,2024
ΑρχικήΑθλητικάΕκτός συνέχειας Champions League ύστερα από 21 χρόνια η Μπαρτσελόνα

Εκτός συνέχειας Champions League ύστερα από 21 χρόνια η Μπαρτσελόνα



Ο αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα στη φάση των ομίλων του Champions League, για πρώτη φορά μετά από τη σεζόν 2000-0, χαρακτήρισε την 6η και τελευταία αγωνιστική της διοργάνωσης.

Οι ελπίδες του Τσάβι και του Λαπόρτα, που δήλωναν πεπεισμένοι πως οι «μπλαουγκράνα» μπορούσαν να φύγουν νικητές από το Μόναχο απέναντι στην ελλιπή Μπάγερν, απλώς αποδείχθηκαν χίμαιρες.

Οι Βαυαροί, ακόμη και στο… ρελαντί έπαιζαν μια ταχύτητα πάνω από τους αντιπάλους τους, νίκησαν εύκολα με 3-0 χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στη φανέλα και την Ιστορία τους, έκαναν το «6Χ6» όπως οι Λίβερπουλ και Άγιαξ και άφησαν την «Μπάρτσα» να συνεχίσει στο Europa League, όπου αποτελεί πιθανό αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League, αν τελικώς οι «ερυθρόλευκοι» παίξουν στα πλέι οφ.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Μπενφίκα, που «καθάρισε» νωρίς-νωρίς τη νίκη (2-0) στο «Ντα Λουζ» απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου, ενώ από τον 7ο όμιλο προκρίθηκαν στους «16» Λιλ και Σάλτσμπουργκ.

Από τον 8ο όμιλο η Γιουβέντους πέρασε πρώτη και η Τσέλσι δεύτερη, καθώς οι «μπλε» ισοφαρίστηκαν στην Αγία Πετρούπολη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων σε 3-3 από τη Ζενίτ, με ένα εκπληκτικό σουτ του Οζντόεφ.

Δεν απομένει παρά ένα εισιτήριο, στον 6ο όμιλο, που θα πάει στην Αταλάντα ή τη Βιγιαρεάλ. Ο αγώνας της Τετάρτης στο Μπέργκαμο αναβλήθηκε λόγω σφοδρής χιονόπτωσης και θα διεξαχθεί την Πέμπτη (9/12), εφόσον καιρικές και γηπεδικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Οι Ιταλοί θέλουν μόνο νίκη για να προσπεράσουν πάνω στο νήμα το «κίτρινο υποβρύχιο», που με τη σειρά του «βολεύεται» και με την ισοπαλία.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

5ος όμιλος

  • Μπάγερν-Μπαρτσελόνα 3-0 (34΄ Μίλερ, 43΄ Σανέ, 62΄ Μουσιάλα)
  • Μπενφίκα-Ντιναμό Κιέβου 2-0 (16΄ Γιάρεμτσουκ, 22΄ Ζιλμπέρτο)

6ος όμιλος

  • Αταλάντα-Βιγιαρεάλ Αναβλήθηκε
  • Μάντσεστερ Γ.-Γιουνγκ Μπόις 1-1 (9΄ Γκρίνγουντ – 42΄ Ρίντερ)

7ος όμιλος

  • Βόλφσμπουργκ-Λιλ 1-3 (89΄ Στέφεν – 11΄ Μπουράκ, 72΄ Ντέιβιντ, 78΄ Γκόμες)
  • Σάλτσμπουργκ-Σεβίλη 1-0 (50΄ Οκαφόρ)

8ος όμιλος

  • Ζενίτ-Τσέλσι 3-3 (38΄ Κλαουντίνιο, 42΄ Αζμούν, 90΄+4 Οζντόεφ – 2΄, 85΄ Βέρνερ, 62΄ Λουκάκου)
  • Γιουβέντους-Μάλμε 1-0 (18΄ Κιν)

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ