Παρασκευή, 19 Απριλίου,2024

ΑρχικήΑθλητικάΒελτιωμένος ο ΠΑΟΚ, 2-1 την Φέγενορντ

Βελτιωμένος ο ΠΑΟΚ, 2-1 την Φέγενορντ



Εμφανώς βελτιωμένος στο παιχνίδι του, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-1 την Φέγενορντ στο τελευταίο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους.

Απέναντι σε μία ομάδα που έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία της και μάλιστα έπαιξε και το πρώτο της ευρωπαϊκό ματς, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έπαιξε έξυπνα και κατάφερε, παρά τον αιφνιαδισμό που δέχτηκε μόλις στο 2ο λεπτό, με σωστή διαχείριση και καλές τοποθετήσεις στον αγωνιστικό χώρο να βρει τον τρόιπο να φτάσει στην ανατροπή.

Μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, οι Ολλανδοί πήραν το προβάδισμα με τον Μπούρχερ που σκόραρε από κοντά, αφού οι αμυντικοί των «ασπρόμαυρων» δεν μπόρεσαν ν΄ απομακρύνουν τη μπάλα.

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ πίεσε ψηλά, πήρε μέτρα στο γήπεδο και βρήκε άμεσα το γκολ της ισοφάρισης χάρη στην εξαιρετική αντίληψη του Νέλσον Ολιβέιρα! Ο υψηλόσωμος φορ «διάβασε» μία φάση, κυνήγησε την μπάλα κι ανατράπηκε από τον Μπίλοου, για να ισοφαρίσει με πέναλτι ο Χρήστος Τζόλης πριν τη συμπλήρωση του 20λεπτου.

Στο 42΄ οι Ολλανδοί είχαν δοκάρι κι εν συνεχείαι το σουτ του Σινιστέρα έφυγε άουτ. Με τη συμπλήρωση της ώρας, ο Λουτσέσκου προχώρησε σε ριζικές αλλαγές της ενδεκάδας, διατηρώντας εντός αγωνιστικού χώρου μόνο τον Μιχαηλίδη ενώ ανεπίσημο ντεμπούτο πραγματοποίησε, αγωνιζόμενος στον άξονα, και ο Γιασμίν Κούρτις, ο οποίος έχει ακόμη δρόμο μπροστά του.

Σε ένα σημείο του παιχνδιού που η Φέγενορντ είχε τον έλεγχο του ματς, ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ της ανατροπής (2-1) με το νεαρό Κούτσια που το πανηγύρισε έντονα.

Λόγω της έντονης και ξαφνικής βροχόπτωσης, το ματς ολοκληρώθηκε στο 88΄ με τον ΠΑΟΚ ν΄ αποχωρεί από την Ολλανδία με χαμόγελα ικανοποίησης.

Η ενδεκάδα του «Δικεφάλου» του Βορρά:

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς (Πασχαλάκης 46′ ), Ροντρίγκο (Τέιλορ 46′ ), Βαρέλα (Μιχάι 60′ ), Μιχαηλίδης, Περέιρα (Βιεϊρίνια 46′), Εσίτι (Τσιγγάρας 60′ ), Σβαμπ (Κούρτις), Α. Ζίβκοβιτς (Μουργκ 46΄), Τζόλης (Ελ Καντουρί 46′), Καγκάβα (Βρακάς 60′ – Κωνσταντέλιας 84′ ), Ολιβέιρα (Κούτσιας 46′)

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ