Πέμπτη, 28 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΕπιστήμη και τεχνολογίαΒγαίνουν στον δρόμο τα πρώτα αυτόνομα λεωφορεία στην Βρετανία

Βγαίνουν στον δρόμο τα πρώτα αυτόνομα λεωφορεία στην Βρετανία



 

Στους δρόμους τoυ Κέιμπριτζ ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια τους τα πρώτα αυτόνομα λεωφορεία στην Βρετανία. Πρόκειται για τρία οχήματα που κατασκεύασε η εταιρεία Aurrigo τα οποία θα κινούνται σε μια διαδρομή τριών χλμ. από το Πάρκο Madingley προς την φημισμένη πανεπιστημιούπολη.

Αποφασίστηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας στα αυτόνομα λεωφορεία να επιβαίνουν μάξιμουμ δέκα επιβάτες. Όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το αυτόνομο λεωφορεία θα πρέπει να το δηλώνει στην εφαρμογή που αναπτύχθηκε για αυτό τον σκοπό.

Είναι η πρώτη φορά που θα γίνει δοκιμή αυτόνομων λεωφορείων στην Βρετανία σε πραγματικές συνθήκες δηλαδή μέσα στην κανονική κίνηση των δρόμων και ενώ θα κινούνται δίπλα τους ποδήλατα και πεζοί. Αν οι δοκιμές είναι πετυχημένες και το όχημα αποδειχθεί ότι εκτελεί τα δρομολόγια αποτελεσματικά και φυσικά πάνω από όλα με απόλυτη ασφάλεια τότε θα δοθεί πράσινο φως για να ξεκινήσει δρομολόγια σε πιο πολυσύχναστους δρόμους. Σε αυτή την δοκιμαστική φάση της λειτουργίας των αυτόνομων λεωφορείων μέσα σε αυτά θα βρίσκονται άτομα που γνωρίζουν την λειτουργία του οχήματος ώστε αν χρειαστεί να αναλάβουν την οδήγηση του.

«Είναι μια σημαντική στιγμή στο εγχείρημα να εισέλθουν τα αυτόνομα οχήματα στους δρόμους μας. Έχουμε ολοκληρώσει με επιτυχία δοκιμές του λεωφορείου σε διάφορα δρομολόγια στο κέντρο πόλεων αλλά και σε περιφερειακές διαδρομές αλλά είναι η πρώτη φορά που το όχημα θα εισέλθει στο περιβάλλον της καθημερινής κυκλοφορίας στους δρόμους» αναφέρει ο Ντέιβιντ Κιν στέλεχος της Aurrigo.  

 

 

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -