Παρασκευή, 26 Απριλίου,2024
ΑρχικήΚόσμος«Αχαρτογράφητα» μέρη της χώρας, καθώς οι περιορισμοί στη Βρετανία αίρονται

«Αχαρτογράφητα» μέρη της χώρας, καθώς οι περιορισμοί στη Βρετανία αίρονται



Οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό μπορούν να χαλαρώσουν στην Αγγλία λόγω του «τεράστιου τείχους άμυνας» που χτίστηκε από το πρόγραμμα εμβολιασμού, λέει ο υπουργός Υγείας Σαγίντ Τζαβίντ.

Ο υπουργός δήλωσε στο BBC ότι υπάρχουν «αυξανόμενες αποδείξεις» ότι «εξασθενίζουν σοβαρά» οι νοσηλείες και οι θάνατοι χάρη στην ταχύτατη εμβολιαστική εκστρατεία του Ηνωμένου Βασιλείου. «Εξαιτίας αυτού μπορούμε να κάνουμε αυτές τις αλλαγές», λέει.

Τόνισε ότι επί του παρόντος υπάρχουν περίπου 25.000 περιστατικά την ημέρα και αναμένει ότι θα αυξηθούν σε περίπου 50.000 την ημέρα μέχρι την αναμενόμενη ημερομηνία χαλάρωσης, η οποία αναμένεται στις 19 Ιουλίου.

Αλλά λέει ότι το «τείχος άμυνας του εμβολίου» είναι η διαφορά σε σύγκριση με τα προηγούμενα κύματα λοιμώξεων.

Ο κ. Τζαβίντ προσθέτει ότι θα μειωθεί το χρονικό διάστημα μεταξύ των δόσεων της AstraZeneca από 12 σε 8 εβδομάδες για τους πολίτες κάτω των 40 ετών, ενώ σχεδιάζεται ήδη ένα πρόγραμμα ενισχυτικών δόσεων.

Ο υπουργός είπε ότι θα περιγράψει λεπτομέρειες για την απομόνωση και άλλους περιορισμούς αργότερα σήμερα στους βουλευτές Ωστόσο, η χώρα βρίσκεται σε «αχαρτογράφητα μέρη» με την άρση των περιορισμών και την αύξηση των κρουσμάτων. 

Το τελευταίο βήμα για τη χαλάρωση του αποκλεισμού της Αγγλίας έγινε από τον Μπόρις Τζόνσον τη Δευτέρα. Αναμένεται να συμβεί στις 19 Ιουλίου, αλλά θα επιβεβαιωθεί στις 12 Ιουλίου μετά από έλεγχο δεδομένων.

Ο υπουργός Παιδείας Γκάβιν Ουίλιαμσον θα καθορίσει αργότερα πώς θα αλλάξουν οι κανόνες στα σχολεία.

Εργατικοί, συνδικαλιστικές οργανώσεις και ορισμένοι επιστήμονες λένε ότι δεν είναι καιρός να αλλάξουν οι κανόνες για τη χρήση της μάσκας καθώς αυξάνονται οι λοιμώξεις λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

 

 

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ