Παρασκευή, 26 Απριλίου,2024
ΑρχικήΤοπικά νέαΑφήγηση παιδικών παραμυθιών το Σαββατοκύριακο 24 & 25 Απριλίου - Δήμος Αμαρουσίου

Αφήγηση παιδικών παραμυθιών το Σαββατοκύριακο 24 & 25 Απριλίου – Δήμος Αμαρουσίου



 

 

 

Στο πλαίσιο των Ανοιξιάτικων διαδικτυακών δράσεων που διοργανώνονται από τον Δήμο Αμαρουσίου και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου μεταδίδεται στις 24 Απριλίου και ώρα 17.00 η αφήγηση του Παραμυθιού: «Ο εγωιστής γίγαντας» του Όσκαρ Ουάιλντ και

στις 25 Απριλίου και ώρα 11.00 οι αφηγήσεις των Παραμυθιών: «Η Μηλιά» του Εμμανουήλ Ροΐδη και Ο μύθος του Αισώπου «Ο Βοριάς κι ο Ήλιος»

«Ο εγωιστής γίγαντας» του Όσκαρ Ουάιλντ

Μια μέρα σαν και αυτή, ανοιξιάτικη και λαμπερή, ο Ιρλανδός ποιητής και συγγραφέας Όσκαρ Ουάιλντ έγραψε τούτη την ιστορία όπου ήρωας της ήταν ένας γίγαντας, ένας πολύ «εγωιστής γίγαντας». Τι μπορεί άραγε να κάνει την καρδιά ενός γίγαντα να μαλακώσει και τα χιόνια να λιώσουν; Τι φέρνει την άνοιξη στις καρδιές μας;

https://www.youtube.com/watch?v=g6hExXKUHnQ

 

«Η Μηλιά» του Εμμανουήλ Ροΐδη

Χρόνια πριν, στην όμορφη Ελλάδα ο σπουδαίος λογοτέχνης Εμμανουήλ Ροΐδης έγραψε μια ιστορία πολύ ωραία. Η Μηλιά, ένα κορίτσι με όμορφα μάτια και μακριά μαλλιά, ένα καλόκαρδο και γενναιόδωρο πλάσμα, που όχι μόνο οι άνθρωποι αλλά και τα ζώα και τα πουλιά του δάσους την αγαπούσαν. Η ηρωίδα μας μας υπενθυμίζει την αξία της επαφής με τη φύση και τα ζώα, τη γενναιοδωρία και την αλληλεγγύη.

Ο μύθος του Αισώπου «Ο Βοριάς κι ο Ήλιος»

Ο πιο παλιός παραμυθάς μας, ο Αίσωπος ο ξακουστός, μας άφησε έναν μύθο όπου ο Βοριάς κι ο Ήλιος συναγωνίζονται για να βρουν ποιος είναι πιο δυνατός. Η καλοσύνη είναι πάντα πιο δυνατή από κάθε τι. Στο τέλος, μπροστά της όλοι υποκλίνονται.

https://www.youtube.com/watch?v=_Kkm7YDSNzk

 

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ