Πέμπτη, 18 Απριλίου,2024

ΑρχικήΑθλητικάΑυστραλία και Κατάρ αποχώρησαν από το Κόπα Αμέρικα

Αυστραλία και Κατάρ αποχώρησαν από το Κόπα Αμέρικα



Αυστραλία και Κατάρ, που επρόκειτο να συμμετάσχουν στο φετινό Κόπα Αμέρικα, αποχώρησαν από το τουρνουά, δήλωσε σήμερα η Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL), Γκονζάλο Μπελόσο.

Η ομοσπονδία του Κατάρ ζήτησε συγγνώμη για την αποχώρηση, η οποία όπως ανέφερε έγινε λόγω της απόφασης της Ασιατικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να αναβάλει τον κοινό προκριματικό γύρο για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 και το Ασιατικό Κύπελλο 2023 (AFC), που θα διεξαχθεί τελικά τον Ιούνιο του 2021, με συνέπεια να συμπέσει με το πρόγραμμα του Κόπα Αμέρικα.

Η Αυστραλία συνδέεται επίσης με την ασιατική συνομοσπονδία κι επηρεάζεται αντίστοιχα απ’ τις συγκεκριμένες αλλαγές. Το Κόπα Αμέρικα, το παλαιότερο τουρνουά στο διεθνές ποδόσφαιρο, αναβλήθηκε το 2020 λόγω της πανδημίας της Covid-19 και πρόκειται να φιλοξενηθεί σε δύο χώρες για πρώτη φορά.

«Τίποτα δεν θα αλλάξει, θα παίξουμε με 10 αν χρειαστεί. Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί, θα διατηρηθεί η ίδια μορφή, τα ίδια χρηματικά έπαθλα κι όλα παραμένουν ίδια», δήλωσε πηγή της Συνομοσπονδίας.

Το Κόπα Αμέρικα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στο Μπουένος Άιρες στις 11 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί με τον τελικό στη Μπαρανκίγια της Κολομβίας, στις 10 Ιουλίου.

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ