Σάββατο, 20 Απριλίου,2024

ΑρχικήΕπιστήμη και τεχνολογίαΑποστολή εφοδίων με πυραύλους σχεδιάζει η αμερικανική πολεμική αεροπορία

Αποστολή εφοδίων με πυραύλους σχεδιάζει η αμερικανική πολεμική αεροπορία



Η πολεμική αεροπορία και η Διαστημική Δύναμη (Space Force) των ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο χρήσης πυραύλων για την αποστολή εφοδίων σε εμπόλεμες ζώνες και περιοχές που έχουν πληγεί από καταστροφές.

Στο πλαίσιο του Rocket Cargo Vanguard, το AFRL (Air Force Research Laboratory) θα ηγηθεί μιας επιστημονικής και τεχνολογικής προσπάθειας για να καθοριστεί η βιωσιμότητα και η χρησιμότητα των μεγάλων, εμπορικών σκοπών πυραύλων για σκοπούς επιμελητείας (logistics) του Πενταγώνου, εν δυνάμει επεκτείνοντας το εύρος δυνατοτητών που παρέχει η USSF από άποψης πολεμικών επιχειρήσεων.

Τo AFRL, όπως ανακοινώθηκε, θα διερευνήσει και θα αναπτύξει νέες δυνατότητες των εμπορικών μέσων για την αποστολή επιμελητείας του Πενταγώνου. Αυτές περιλαμβάνουν τη δυνατότητα προσεδάφισης πυραύλου σε ένα μεγάλο εύρος μη παραδοσιακών υλικών και επιφανειών, μεταξύ των οποίων και απομακρυσμένες περιοχές. Επιπρόσθετα, επιστήμονες του AFRL θα κάνουν έρευνες πάνω στη δυνατότητα ασφαλούς προσγείωσης ενός πυραύλου κοντά σε προσωπικό και κτίρια, την κατασκευή αμπαριού για χρήση από πυραύλους, συστήματα/ τεχνικές για ταχεία φόρτωση/ εκφόρτωση, και τη ρίψη φορτίων από τον πύραυλο μετά την επανείσοδο για την εξυπηρέτηση τοποθεσιών όπου δεν είναι δυνατή η προσγείωση.

«Η αεροπορία παρέχει ταχεία κινητικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο για δεκαετίες και το Rocket Cargo είναι ένας νέος τρόπος το υπουργείο να διερευνήσει συμπληρωματικές δυνατότητες για το μέλλον» είπε ο Τζον Ροθ, εκτελών χρέη υπουργού Αεροπορίας.

Σημειώνεται πως ο ανεφοδιασμός μέσω πυραύλων δεν αποτελεί νέο concept, ωστόσο τα υψηλά κόστη το καθιστούσαν απαγορευτικό. Οι εξελίξεις στον τομέα αυτόν από σειρά εμπορικών εταιρειών έχουν αλλάξει τα δεδομένα, καθώς έχουν αναπτυχθεί μεγάλοι πύραυλοι με δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης, που επιστρέφουν με ασφάλεια πίσω στη Γη, μεταφέροντας μεγαλύτερα φορτία και μειώνοντας κατά πολύ το κόστος.

 

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ