Παρασκευή, 3 Μαΐου,2024
ΑρχικήΚόσμοςΑπαγόρευση κυκλοφορίας ζητούν Κανάρια Νησιά και Βαλένθια

Απαγόρευση κυκλοφορίας ζητούν Κανάρια Νησιά και Βαλένθια



Τα Κανάρια Νησιά και η μεσογειακή περιοχή της Βαλένθια ζήτησαν από την ισπανική κυβέρνηση να επαναφέρει την απαγόρευση κυκλοφορίας για να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο ποσοστό μόλυνσης COVID-19 μεταξύ μη εμβολιασμένων νέων που απειλεί να καταστρέψει τη ζωτική τουριστική περίοδο του καλοκαιριού.

Σε εθνικό επίπεδο, τα κρούσματα είχαν μειωθεί τους τελευταίους μήνες, αλλά άρχισαν να αυξάνονται από τα μέσα Ιουνίου, λόγω της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα και τις κοινωνικές επαφές κυρίως των νεότερων ηλικιών που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ανησυχώντας από την έξαρση, η Γερμανία χαρακτήρισε την Ισπανία ως περιοχή «υψηλού κινδύνου» την Παρασκευή, υποχρεώνοντας τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν να κάνουν τεστ για να αποφύγουν την καραντίνα. Η Γαλλία είχε ήδη προειδοποιήσει τους πολίτες της να μην επισκεφθούν τη χώρα.

Οι εισαγωγές στο νοσοκομείο έχουν αρχίσει να αυξάνονται αλλά παραμένουν πολύ κάτω από τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν νωρίτερα φέτος, ενώ η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι μικρότερη από 7%.

Οι ημερήσιοι θάνατοι μειώνονται από τον Απρίλιο καθώς εμβολιάστηκαν οι πιο ευάλωτες ομάδες, όπως ηλικιωμένοι και άτομα με προϋπάρχουσες παθήσεις.

Δεδομένου ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης έληξε τον Μάιο, οι περιφερειακές αρχές είναι υπεύθυνες για τη δράση απέναντι στην COVID-19, αλλά χρειάζονται δικαστική άδεια ή κυβερνητικό διάταγμα για αυστηρά μέτρα όπως lockdown, ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η περιφερειακή κυβέρνηση των Καναρίων Νήσων είπε αργά την Πέμπτη ότι θα ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο να εγκρίνει την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12:30 έως τις 6 π.μ. στην Τενερίφη, η οποία έχει την υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης κρουσμάτων στα νησιά.

Υπερασπιζόμενος το μέτρο, ο περιφερειακός ηγέτης Άνχελ Βίκτορ Τόρες είπε στο ραδιόφωνο της Cadena Ser την Παρασκευή ότι αυτό θα αποτρέψει τον συνωστισμό του πλήθους τη νύχτα και τα σαββατοκύριακα.

«Η πίεση στα νοσοκομεία αρχίζει να αυξάνεται. Στην Τενερίφη, η πληρότητα των ΜΕΘ ανέρχεται περίπου στο 15% και οι νέοι γίνονται δεκτοί σε ΜΕΘ», είπε.

Η Βαλένθια, η οποία φιλοξενεί το δημοφιλές θέρετρο Μπενιντόρμ, και η κεντρική περιοχή της Καστίλλης & Λεόν, είχε ήδη ζητήσει από την κεντρική κυβέρνηση την ώρα της κυκλοφορίας, αλλά η υπουργός Υγείας Καρολίνα Νταρίας δήλωσε την Τετάρτη ότι «δεν ήταν στο τραπέζι».

 

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ