Παρασκευή, 29 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΑθλητικά«Αντίο» με «ψηλά το κεφάλι» και «διπλό» στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός

«Αντίο» με «ψηλά το κεφάλι» και «διπλό» στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός



Με «ψηλά το κεφάλι» αποχαιρέτισε το Europa League ο Ολυμπιακός. Μετά την ήττα από την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη την περασμένη Πέμπτη (11/03) με 1-3, οι Πειραιώτες επικράτησαν με 1-0 στη ρεβάνς των «16» στο «Εμιρέιτς» και είπαν «αντίο» στο εφετινό ευρωπαϊκό τους ταξίδι με ένα πάρα πολύ σπουδαίο αποτέλεσμα απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Premier League.

Ο τρόπος που χάθηκε το πρώτο ματς της φάσης των «16» στο Φάληρο αποδείχθηκε καθοριστικός στην υπόθεση πρόκριση, καθώς όπως και πέρυσι η ελληνική ομάδα απέδειξε ότι μπορούσε να «κοιτάξει στα μάτια» την αντίπαλό του, επικρατώντας για τρίτη φορά στο Λονδίνο και δεύτερη συνεχόμενη, αλλά ενώ πέρυσι προκρίθηκε, αυτή την φορά έμεινε εκτός συνέχειας.

Ο Ολυμπιακός στάθηκε πάρα πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο κι αν ήταν πιο προσεκτικός ο Ελ Αραμπί στο 20΄, η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να σκοράρει.

Με το 3-5-2 που παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» ο Πέδρο Μαρτίνς δεν επέτρεψε στους «κανονιέρηδες» να βρουν κενούς διαδρόμους. Ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο στους γηπεδούχους, που όταν περνούσαν τη μεσαία γραμμή έβρισκαν πάντα έναν και δύο παίκτες μπροστά τους.

Η Άρσεναλ πάντως βρήκε δύο κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο, με τον Πέπε λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο να περνά και τον Σα, αλλά να αστοχεί από πλάγια θέση, ενώ στο 24΄ στην πιο κλασική της ευκαιρία είδε τον Ομπαμεγιάνγκ να σουτάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι απέναντι από τον Πορτογάλο γκολκίπερ.

Από μακρινή μπαλιά του τελευταίου στο 20΄, ο Ελ Αραμπί βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Λένο, αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε τον τερματοφύλακα των Λονδρέζων να κάνει μεγάλη επέμβαση σε κόρνερ.

Μη έχοντας άλλες επιλογές στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά με ξεκάθαρο στόχο να σκοράρει πρώτος. Αφού απείλησε δύο φορές στα πρώτα 5 λεπτά της επανάληψης με τους Φορτούνη και Χολέμπας, η ελληνική ομάδα άνοιξε το σκορ στο 51΄. 

Από πάσα του Μασούρα στον Ελ Αραμπί, ο Μαροκινός μπήκε στην περιοχή κι έπιασε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στο πόδι του Γκάμπριελ και να καταλήγει στα δίχτυα του Λένο. Το 1-0 ήταν γεγονός για τον Ολυμπιακό με το τρίτο γκολ ττου Ελ Αραμπί απέναντι στην Άρσεναλ!

Οι «κανονιέρηδες» άγγιξαν το 1-1 στο 60ό λεπτό, με τον Πέπε να εκτελεί από τη μεγάλη περιοχή κι ενώ ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει η μπάλα βρήκε πάνω στον Σμιθ Ρόου κι έφυγε άουτ!

Η πίεση που άσκησε για 20 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν λογικό να φέρει κάποια στιγμή και την κούραση στους παίκτες του Μαρτίνς. Ετσι παρά την προσπάθεια που κατέβαλλαν και τις αλλαγές που έκανε ο Πορτογάλος το σκορ δεν άλλαξε, με τους Πειραιώτες ν΄ αποχαιρετούν τη διοργάνωση με «ψηλά το κεφάλι».

Η Άρσεναλ μετά το 70΄ έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, ενώ στο 83΄ ο Μπα αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες στην ίδια φάση!

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -